Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kamil Stoch kisan voittoon Wislassa - Keituri 10. ja Olli 11.

 
Kamil Stoch kisan voittoon Wislassa - Keituri 10. ja Olli 11.

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix Puolan Wislassa oli puolalaisyleisölle riemukas, kun oman maan hyppääjäsankari kiipesi korkeimmalle korokkeelle lauantaina 21. elokuuta käydyn kilpailun jälkeen. Kamil Stoch venytti HS 134-mäessä käydyssä kisassa 131 ja 129 metriä kantaneet hypyt ja oli päivän ylivoimainen voittaja. Japanin Daiki Ito oli kilpailun kakkonen ja Norjan Tom Hilde kolmas.

Suomalaiskotkien ilonaiheena lauantaina oli tasaisen hyvä hyppääminen - Kalle Keituri hyppäsi kisassa 120.5 ja 121 metriä ja sijoittui kilpailun kymmenenneksi, Harri Olli oli vain muutaman kymmenyksen Keituria heikompi 120 ja 121 metrisillä hypyillään ja sijoitus yhdestoista. Ville Larinnon hyppykunnon löytyminen on sujunut toivotusti ja lahtelaiskotka ilahdutti jo perjantaisessa Wislan kisassa selviydyttyään kilpailun toiselle kierrokselle. Larinto uusi saman lauantaina – sijoitus kahdeskymmenestoinen. Kai Kovaljeffin kilpailu sujui myös GP:n alkutaivalta selvästi paremmin, arvokas pistesaalis kertyi kahdennestakymmenennestä sijasta.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä on tyytyväinen ryhmäänsä kolmen viikon kiertueen jälkeen ja lauantain kilpailussa ilahdutti neljän hyppääjän pisteille nousu.

- Kolme viikkoa ollaan oltu yhtäjaksoisesti reissussa ja se alkaa painamaan kyllä jo jaloissa. Harri Olli ja Kalle Keituri pystyivät tekemään hyvää perushyppäämistä , mutta pitkän kiertueen vuoksi paras terävyys jäi  näkymättä suorituksista. Todella positiivisena näen Ville Larinnon kuntoutumisen, ollaan saamassa yksi loukkaantunut takaisin kilpailukuntoiseksi. Kai Kovaljeff puolestaan onnistui viimein  tuomaan harjoituksissa näkyneen potentiaalin kisaan ja tuloskin oli heti ihan toinen, summasi Niemelä.
Suomen joukkueen projekti kohti talvea etenee toiveiden mukaan ja GP:n aikana saatiin testattua paljon välineitä.

- Tosi hyvä draivi on päällä koko joukkueessa ja olen tyytyväinen välinekehitystyöhömme tämän reissun aikanakin. Oikeaan suuntaan ollaan menossa siltä osin ja kilpailullisesti myös - kun tähän tulokseen muistetaan lisätä kotimaassa oleva hyppääjät: Ahonen, Hautamäki ja Happonen, voi hyvillä mielin jatkaa työn tekemistä kohti talvea, pohtii Niemelä.

Tuloskooste
Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2010
21.8.2010 Wisla POL, HS 134
1. Kamil Stoch POL 261.5

2. Daiki Ito JPN 248.4
3. Tom Hilde NOR 244.3
10. Kalle Keituri 228.7
11. Harri Olli 228.4
20. Kai Kovaljeff 214.6
22. Ville Larinto 212.4

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle