Olympiavoittajat Ahvenanmaan valitiaita

Loppuottelussa vastakkain olivat USA:n Todd Rogers ja Phil Dalhausser USA:sta sekä Marcio Araujo ja Ricardo Santos Brasiliasta. Pronssiottelussa kolmannesta sijasta ottelivat Kiina ja Espanja. Loppuottelu oli heti ensimmäisessä erässä tiukkaa vääntöä jokaisesta pisteestä. Täysi katsomo sai nautti todellisesta beach volley-viihteestä alusta alkaen. Todd Rogers tappoi palloa todella tarkasti vastaanotto-hyökkäyksistä ja samoin teki Marcio Araujo vastapuolella. Loppuerässä Phil Dalhausser syötti tehokkaasti hyppysyöttöään ja USA otti pienen kaulan. Kauan ei etumatka pitänyt, kun Ricardo Santos torjui upeasti ja vei joukkueensa tasoihin. Kahden menetetyn eräpallon jälkeen amerikkalaiset kuitenkin veivät ensimmäisen erän voiton 24-22.

Toisessa erässä nähtiin dramatiikkaa, kun amerikkalaiset olivat erimieltä tuomarin tuomiosta. Tilanne ärtyi siihen malliin, että Todd Rogers sai keltaisen kortin. Parin Ricardon ottaman upean torjunnan jälkeen Toddin hermot paloivat lopullisesti ja hän sai punaisen kortin, mikä tarkoittaa myös pistettä vastustajalle. USA:n peli ei enää noussut uomiinsa loppuerässä vaan brassit ottivat selvän erävoiton 21-10.

Kolmanteen, ratkaisevaan erään lähdettiin voitonkiilto silmissä molemmin puolin verkkoa. Erää mentiinkin tasaisesti vajaaseen kymmeneen pisteeseen, kunnes hirviötorjuja Dalhausser otti luulot pois Marciolta. Amerikkalaiset etenivät jo 14-10 johtoon, kunnes parilla Marcion ihmepelastuksella ja Ricardon torjunnalla brasilialaiset nousivat jo pisteen päähän 14-13, mutta se ei kuitenkaan riittänyt, vaan turnausvoiton veivät Todd Rogers ja Phil Dalhausser.

- Kolmannessa erässä rauhoituimme ja saimme pelin takaisin uomiinne. Parin pisteen etumatkalla ja lopun side-out-edulla peli oli omissa käsissä, kertovat Todd Rogers ja Phil Dalhausser pelin jälkeen.

Turnausvoitto oli olympiavoittajille jo yhdeksän tämän vuoden FIVB World Tourilla. Heidän huonoin sijoitus on ollut neljäs. Ahvenanmaan osakilapilu oli Dalhausser/Rogersille viimeinen turnaus tänä vuonna.

Pronssiottelussa kiinalaiset Xu/Wu saivat vastaansa espanjalaiset Herrera/Gavira.
Miesten pronssiottelu käytiin lähes täyden katsomon edessä tuulisessa mutta aurinkoisessa kelissä.

Molemmat joukkueet saivat tehdä pitkän päivätyön voittoa tavoitellessaan. Jo ensimmäinen erä meni jatkopalloille, kun molempien joukkueiden side-out-peli toimi virheittä. Palloa lyöntiin miehen kädellä ja katsomo hurrasi molempien joukkueiden upeille suorituksille. Ensimmäinen erä päättyi lopulta espanjalaisille 24-22.

Toisessa erässä mentiin vuorotahtia. Ensin Pablo Herrera ja Adrián Gavira olivat muutaman pisteen johdossa, sitten Penggen Wu ja Linyin Xu. Lopussa jouduttiin taas jatkopalloille, mutta kiinalaiset väänsivät pelin kolmanteen erän voittamalla toisen erän 27-25.

Kolmannessa erässä Kiinan joukkue otti hyvän etumatkan, mutta Espanja pääsi peliin mukaan nousemalla 10-10-tasatilanteesen. Wu ja Xu kuitenkin suivaantuivat noususta sen verran, etteivät enää antaneet Herreralle ja Gaviralle mahdollisuuksia. Kiinalaiset siis erävoittoon 15-12 ja samalla pronssiset mitalit kaulaansa.