Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten lentopallomaajoukkue Ranska-otteluihin

 
Naisten lentopallomaajoukkue Ranska-otteluihin

Päävalmentaja Tore Aleksandersen valitsi naiset EM-kilpailujen ratkaisevaan kolmanteen karsintavaiheeseen Ranskaa vastaan.

Kevään joukkueeseen on tullut kaksi muutosta. LP Viesti Salon keskipelaaja Olga Niemi, 36, pelaa ensimmäiset ottelunsa Suomen paidassa. Toinen ensikertalainen on 17-vuotias helsinkiläinen yleispelaaja Mona Kärkkäinen. Myös Kärkkäinen edustaa liigatasolla LP Viestiä. Hänellä on edelleen myös mahdollisuus pelata ykkössarjaa pääkaupunkiseudulla.

Maajoukkueen kapteeni Riikka Lehtonen näki leirillä, että tekemistä riittää leireillä.

- Se on aina vaativa temppu virittää joukkue lyhyessä ajassa huippuunsa.

Maanantaina alkava kymmenen päivän Saksan leiri onkin erittäin tärkeä joukkueelle.

­ Viime viikolla merkittävää oli myös, että muutamat uudet juniorit pääsivät Suomen-leirillä tutustumaan maajoukkueeseen, Lehtonen totesi.

- Iso menetys on tietenkin Saara Eskon puuttuminen joukkueesta, kapteeni Lehtonen sanoi. Esko jäi joukkueesta pois raskauden takia.

Avausleiriä Suomessa sotkivat myös muutamat loukkaantumiset. Sini Häkkinen ja Kaisa Jokinen ovat olleet selkävaivaisina, ja nyt asiat saatiin tutkittua. Lisäksi Häkkisen nilkan nivelside taittui viime tiistain harjoituksissa.

Karoliina Kyllönen joutuu jättämään maajoukkueen loppuohjelman väliin kyynärpäävammansa takia. Hanna-Mari Arminen sen sijaan lähti Saksan-leirille normaalisti, vaikka hänellekin tuli viime viikolla nilkkavamma beach volleyn maailmankiertueella.

Lehtoselta itseltään putsattiin kesäkuun lopussa polvesta nivelkalvo ja rustopintaa.

- Omassakin tilanteessani riittää pähkäiltävää, mutta nyt valmistaudun sillä mielellä, että Ranskassa yritämme kaikkemme, Lehtonen totesi.

Lehtonen tuntee Ranskan joukkueesta erityisesti passari Armelle Faeschin, joka tuli juniori-ikäisenä Cannesiin hänen seurakaverikseen. Samoin nostavana hakkurina pelaava Jelena Lozancic on Lehtoselle tuttu Ranskan-vuosilta. Ranskan joukkueen nykyinen tukipilari, puolalaissyntyinen Anna Rybazcewski sen sijaan on siirtynyt Cannesiin vasta myöhemmin. Muutamat viime vuosien tähtipelaajat eivät ole ainakaan muutamaan vuoteen pelanneet enää edustaneet Ranskaa maajoukkueessa.

Suomi lähti maanantaina valmistavalle leirille Saksaan 12 pelaajan joukkueella. Ryhmä matkaa leiriltä suoraan Ranskaan ensimmäiseen otteluun perjantaina 3. syyskuuta klo 21.30 Selestatissa.

Kotiottelu pelataan Salossa lauantaina 11. syyskuuta kello 17.

Naisten lentopallomaajoukkueen ohjelmaa
ma 23.8.-to 2.9. Leiri, Schwerin, Saksa
pe 3.9. Ensimmäinen karsintaottelu Ranska-Suomi, Sélestat, Ranska klo 21.30.
ma 6.9.- Valmistautuminen toiseen otteluun Salossa.
la 11.9. Toinen karsintaottelu Suomi-Ranska, Salo klo 17.

Jos voitot menevät tasan 1-1, EM-kisoihin pääsijän ratkaisee erien suhde (kummassakin ottelussa voitetut erät jaettuna hävityillä erillä). Jos se on tasan, niin silloin ratkaisee samalla tavoin eräpisteiden suhde. Jos tämäkin on sama, niin silloin ratkaisee se kummalla joukkueella on parempi eräpisteiden suhde voitto-ottelussaan. Jos vielä tämäkin on sama, niin pelataan lisäerä (Golden set) 15 pisteeseen.

SUOMEN JOUKKUE EM-KARSINTOJEN 3. VAIHEEN RANSKA-OTTELUIHIN
Passarit:
Riikka Arminen, LP Viesti Salo
Noora Lainesalo, Hämeenlinnan Pallokerho

Liberot:
Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti Salo
Sonja Teittinen, UiS Volley, Norja

Keskipelaajat:
Kaisa Jokinen, Hämeenlinnan Pallokerho
Olga Niemi, LP Viesti Salo
Laura Pihlajamäki, Allianz Volley Stuttgart, Saksa

Yleispelaajat/hakkurit:
Hanna-Mari Arminen, LP Viesti Salo
Sini Häkkinen, LP Viesti Salo
Riikka Lehtonen, Igtisadchi Baku, Azerbaidzhan
Pauliina Vilponen, Hämeenlinnan Pallokerho
Mona Kärkkäinen, FNE Finland Team/LP Viesti Salo

Tore Aleksandersen, päävalmentaja
Petri Välimetsä, 2-valmentaja
Aapo Rantanen, tilastot
Eerik Breilin, fysioterapeutti
Antti Paananen, joukkueenjohtaja
Juha Silvanto, tiedottaja

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle