Suomen Linda Sällström iski Slovenian verkkoon kolme osumaa.

Suomi päätti MM-karsinnat voittoon

Suomen naisten A-maajoukkue päätti MM-karsinnat voittamalla keskiviikkona Maarianhaminassa Slovenian vakuuttavasti 4-1 (1-1). Suomen sankaritar oli Linda Sällström hattutempullaan.

Suomi karkasi toisella puoliajalla

Ottelun alku oli hiukan hermostunutta peliä, mutta Suomi piti aloitteet hallussaan. Varsinaisia maalipaikkoja ei ottelun alussa kuitenkaan nähty ennen kuin Anna Westerlund pääsi 13. minuutilla yrittämään kahdesti, mutta Lucija Mori Slovenian maalilla torjui molemmat yritykset. Vain minuuttia myöhemmin Suomi sai varoituksen vastustajan vaarallisuudesta, kun Tanja Vrabelin kaukolaukaus kolisutti ylärimaa.

16. minuutilla numerot taululla muuttuivat, kun Linda Sällström sai lahjan vastustajan puolustukselta ja karkasi vasemmalta läpi. Läpiajonsa Sällström päätti komeaan laukaukseen takanurkkaan. Suomi hallitsi myös johtomaalin jälkeen peliä, mutta todellisiin maalipaikkoihin pääsy oli vaikeaa.

Kylmää vettä niskaan tuli 27. minuutilla. Suomen puolustus pelasi huolimattomasti omalla kenttäpuoliskolla ja Slovenia kiitti saatuaan pallon puoli-ilmaiseksi. Kapteeni Mateja Zver ei aikaillut, vaan laukoi komeasti 25 metristä tasoituksen ohi Minna Meriluodon.

Ote pysyi tasatilanteessakin Suomella, mutta Slovenia puolusti tarkasti ja iski välillä vaarallisesti, etenkin nopea Vrabel oli pariin otteeseen aiheuttaa vaikeuksia Suomen puolustukselle. Emännillä puolestaan oli edelleen vaikeuksia luoda todellisia maalipaikkoja pallonhallinnasta huolimatta ja tauolle Wiklöf Holding Arenalla mentiin lukemissa 1-1.

Suomi tuli tauon jälkeen vahvasti ja heti toisen puoliajan alkuun Suomi sai hyvän paikan, mutta Sanna Talosen laukaus läheltä nousi taivaisiin. Peli kuitenkin tasaantui nopeasti ja myös Slovenia pääsi punomaan hyökkäyksiään. Peliä käytiin kuitenkin enimmältään keskialueella.

Kun ottelua oli tunti takana, alkoi Suomi vähitellen saada paremmin painetta kohti hiukan enemmän perääntynyttä Sloveniaa. Vieraat puolustivat kuitenkin tiiviisti ja tarkasti ja Suomen viimeiset syötöt jäivät kaipaamaan tarvittavaa tarkkuutta. 70. minuutilla loksahti kuitenkin kohdilleen, kun vaihtopelaaja Leena Purasen oikea-aikainen syöttö löysi Sällströmin, joka pääsi vapaasti kohti Moria, eikä erehtynyt vaan sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan.

Johtomaalin myötä ote alkoi liukua yhä enemmän Suomelle ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin voitto alkoi varmistua. Mori kaatoi rangaistusalueella Annica Sjölundin ja pallo vietiin pilkulle. Själund itse laukoi pallo varmasti 11 metristä alanurkkaan ja numeroiksi 3-1.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Slovenian askel alkoi painaa ja Suomi pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään yhä tiiviimmin. Mori vieraiden maalilla ja epätarkkuus viimeistelyssä estivät kuitenkin lisäosumien synnyn kunnes 89. minuutilla nähtiin todella komea kuvio: Tuija Hyyrynen vapautti Purasen vasemmalla ja tämän keskitys löysi maalinedustalta Sällströmin, joka puski pallon voimalla maaliin täydentäen hattutemppunsa.

Suomi – Slovenia 4-1 (1-1)
16. Linda Sällström 1-0
27. Mateja Zver 1-1
70. Sällström 2-1
79. Annica Sjölund 3-1
89. Sällström 4-0