Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelulla miljoonayleisö

 
Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelulla miljoonayleisö

Helsingin Olympiastadionilla 27.-28.8. järjestetty Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelu herätti suurta kiinnostusta suomalaisen ja ruotsalaisen yleisön keskuudessa. Paikan päällä tapahtumaa seurasi lähes 55 000 katselijaa. Television ääreen tapahtuma keräsi Suomessa perjantaina 669 000 ja lauantaina 758 000 katselijaa. Yhteensä kaksipäiväistä tapahtumaa seurasi Ylen kanavilla yli 1,42 miljoonaa suomalaista.

- Lukemat osoittavat, että yleisurheilun suosio yleisölajina on edelleen suuri ja vakaa. Olemme viime vuosina kehittäneet yleisurheilun TV-kisoista tuotteita, jotka palvelevat yleisöä entistä paremmin niin paikan päällä kuin vastaanottimien ääressäkin. Tätä työtä jatkamme myös tulevaisuudessa, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Kari Saarinen lupaa.

Suomi-Ruotsi peittosi Timanttiliigan

Maaottelu kiinnosti TV-katsojia myös Ruotsissa. Perjantaina Suomen ja Ruotsin kamppailua seurasi television välityksellä 705 000 ruotsalaista, kun samana iltana lähetetty Timanttiliigan Brysselin osakilpailu keräsi katsojaluvukseen 360 000 katselijaa.

- Yleisurheilu on edelleen voimakkaasti eri maiden urheilijoiden väliseen kamppailuun profiloituva laji. Fanit haluavat seurata oman maansa urheilijoita ja tässä mielessä maaottelut ja vuonna 2012 Helsingistä alkava EM-kilpailujen kaksivuotisrytmi puoltavat paikkaansa pohjoismaisen ja eurooppalaisen yleisön silmissä, Saarinen toteaa.

Ensi vuonna Suomi-Ruotsi-maaottelu järjestetään jälleen Helsingin Olympiastadionilla, sillä maaottelun järjestämisvuoroja muutetaan niin että Helsingin EM-kisavuonna 2012 maaottelu käydään Ruotsissa. Alustavat päivämäärät vuoden 2011 maaottelulle ovat 9.-10.9.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle