Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen alppimaajoukkueilla takana onnistuneet lumileirit Keski-Euroopassa

 
Suomen alppimaajoukkueilla takana onnistuneet lumileirit Keski-Euroopassa

Alppihiihdon maailmancupin avauskilpailut Itävallan Söldenissä lähenevät vauhdilla. Alle kahden kuukauden päästä starttaavaan alppisirkukseen valmistautuvat Suomen joukkueet ovat harjoitelleet alkavaan kauteen Sveitsissä. Naisten joukkueen lumileiri pidettiin Saas Feessä ja miesten joukkue suuntasi Zermattiin.

Naisten joukkue pääsi nauttimaan leirin aikana huippulosuhteista, kun miesten joukkue joutui hieman karsimaan suurpujotteluharjoituksia, jäätikön ollessa kiinni sääolosuhteiden vuoksi. Urheilijat pääsivät kuitenkin laskemaan tarvittavan määrän harjoituslaskuja ja joukkueen tunnelmat kauden kynnyksellä ovat korkealla.

”Oli oikein hyvä leiri. Huippuolosuhteet, josta kertoo paljon se, että pystyimme pitämään lepopäivän suunnitellusti. Tälläistä ei ole tapahtunut viimeiseen kahteen vuoteen näillä jäätikköleireillä. Huomasin kropasta vielä pari päivää leirin jälkeen, että on vähän väsy puserossa, joten onnistuneena leiriä voi pitää”, viime viikon perjantaina leiriltä kotiutunut Tanja Poutiainen kertoi.

Naisten joukkue harjoitteli leirin aikana tasaisesti sekä pujottelua että suurpujottelua.

”Yleensä minulla on ollut kesän jälkeen huomattavasti vaikeampi aloittaa pujottelu ja se on vaatinut enemmän aikaa. Tänä vuonna ero oli siinä, että pujottelu tuntui heti alusta lähtien luontevalta. Ei vauhti vielä tietenkään kisavauhtia ole, mutta pujottelusta jäi parempi fiilis kuin suurpujottelusta, joka sekin sujui normaalisti”, rovaniemeläinen analysoi.

Keväällä 30-vuotta täyttänyt Poutiainen on yhä innoissaan laskemisesta ja kauteen valmistautuminen on sujunut innolla.

”Tuntuu kuin olisi jälleen 20-vuotias, kun olen innoissaan kaikesta. Oma osansa tähän on varmasti muutoksissa, joita on tapahtunut välineissä ja valmennuksessa. Kun tulee uusia ulkoisia asioita, se voi edesauttaa muussakin oppimisessa”, keväällä Fischerin välineisiin vaihtanut Poutiainen totesi.

Malmström ja Sandell peittosivat Benjamin Raichin täyspitkällä pujotteluradalla

Miesten joukkueen lumileiri suuntautui Sveitsin Zermattin jäätikölle. Sääolosuhteet leirillä eivät olleet aivan samalla tasolla kuin naisten joukkueella, mutta pujotteluharjoitukset joukkue pääsi viemään läpi suunnitellusti. Täyspitkällä radalla suomalaisten kanssa harjoitteli esimerkiksi itävaltalainen Benjamin Raich, jonka suomalaiset Victor Malmström ja Marcus Sandell peittosivat laskuajoissa.

”Vähän oli huonoa tuuria loppuviikosta kelien kanssa, kun piti suurpujottelua laskea, mutta alkuviikosta päästiin laskemaan kolme hyvää päivää pujottelua. Pujottelu on alkanut kulkemaan koko ajan paremmin, kun viime keväänä olympialaisten jälkeen painotus oli selkeästi siinä. Olen saanut hyvän vauhdin päälle laskuun ja tajunnut paremmin miten pujottelua pitää laskea ollakseen nopea”, Marcus Sandell kertoi.

Sandellia on pidetty selkeästi suurpujottelijana, mutta tämän suunnan hän aikoo kääntää urallaan.

”Pujottelua on hauska laskea ja en jaksa olla siinä enään huono. Luottoa laskemiseen alkaa löytymään entistä enemmän ja samalla virheet sekä ulosajot vähenevät. Samalla laskemisesta tulee helpompaa ja siihen alkaa tulla parempi tuntuma”, Sandell jatkoi.

Malmstömin ja Sandellin lisäksi Samu Torsti ja Santeri Paloniemi olivat leirillä hyvässä vauhdissa. Myös Kalle Palander oli mukana leirillä joukkueen mukana ja Sandellin mukaan konkarin mukanaolo on erittäin tärkeää joukkueelle.

”Joukkueelle ja erityisesti nuoremmille laskijoille Kallen mukanaolo on erittäin tärkeää. Hän pystyy jakamaan kokemustaan nuoremmille laskijoille samalla tavalla, kun hän kokemuksellaan auttoi minua ensimmäisinä vuosina joukkueessa. Kalle on kunnon alppihiihdon tietopankki”, Sandell totesi.

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen oli myös tyytyväinen leirien saldoon.

”On ilo huomata että tiukasta taloustilanteesta huolimatta urheilijoiden motivaatio ja tekemisen taso on erittäin korkealla ja siitä kiitos koko ryhmälle. Myös uudet päävalmentajat ovat tuoneet taas paljon uutta tekemiseen ja urheilullisesti kaikki näyttää menevän oikeaan suuntaan. Saamme syyskuun aikana viimeiset kumppanineuvottelut valmiiksi ja sen jälkeen on luvassa urheilullisesti mielenkiintoinen MM-kausi”, Leskinen kommentoi.

Miesten joukkue viettää seuraavat kaksi viikkoa kotona ja ohjelmassa on fysiikkaharjoittelua sekä muuta tulevaan kauteen valmistautumista.

”Syyskuun 13. päivä jatketaan taas lumileirille Keski-Eurooppaan. Se minnepäin mennään riippuu lumitilanteesta, mutta jos on mahdollista niin olisi hyvä, että päästäisiin Itävaltaan harjoittelemaan, heidän jäätiköille pitää vaan sataa lisää lunta. Sveitsin jäätiköillä treenaaminen on välillä hieman hektistä, kun joukkueita on siellä niin paljon, joten Itävaltaan siirtymisellä pääsisi tuosta Sveitsin jäätiköille tyypillisestä aamurumbasta eroon”, Sandell toivoi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle