Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten B-maajoukkue Ruotsia vastaan

 
Naisten B-maajoukkue Ruotsia vastaan

Naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Andrée Jeglertz on valinnut B-maajoukkueen Ruotsin alle 23-vuotiaita vastaan. Joukkueet kohtaavat Eerikkilän Urheiluopistolla 15.9. kello 16.00 alkaen.

Pelaajakehitys keskiössä

B-maajoukkueessa on mukana 17 pelaajaa, kun yksi maalivahti nimetään vielä myöhemmin.

Naisten B-maajoukkuetoiminta liittyy läheisesti A-maajoukkueen toimintaan ja pelaajakehityksen tukemiseen. Mukaan on valittu pelaajia, jotka ovat A-maajoukkueen avauskokoonpanon kynnyksellä, tai lähellä A-maajoukkuevalintaa.

– Valitussa joukkueessa on paljon nuoria lahjakkuuksia sekä kokeneempia pelaajia, jotka eivät aivan mahdu A-maajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Toiminnan tarkoitus on alentaa kynnystä A-maajoukkueeseen tulemiselle, ja antaa pelaajille näyttöpaikkoja kovassa kansainvälisessä ympäristössä, Andrée Jeglertz kertoo.

Vuoden alussa työnsä naisten A-maajoukkueen päävalmentajana aloittanut Jeglertz on nuorentanut naisten A-maajoukkuetta, ja kartoittanut aktiivisesti Naisten Liigan lahjakkuuksia.

– Meillä on B-maajoukkueessa mukana todella paljon mielenkiintoisia nimiä. Haluamme näyttää heille, että he pärjäävät tässä ympäristössä ja että heillä on mahdollisuus tehdä kansainvälinen ura ja pelata tulevaisuudessa A-maajoukkueessa.

Yksi pelaajakehitykseen läheisesti liittyvä uudistus on Jessica Julinin paluu naisten maajoukkuetoimintaan. Naisten A-maajoukkueessa kahdet EM-kisat ja yhteensä huikeat 118 maaottelua pelannut Julin liittyy Eerikkilässä B-maajoukkueen taustaan pelaajamanagerina. Hänen tehtävänsä on tuoda nuorille pelaajille tietoutta kansainvälisestä tasosta, peleihin valmistautumisesta sekä harjoittelusta.

– Suunnitelmana on, että saisimme jatkossa kaikkiin tyttöjen ikäluokkamaajoukkueisiin mukaan yhden kokeneen pelaajan, joka osaa valmistaa lahjakkuuksia kansainvälisen uran haasteisiin ja vaatimuksiin, Jeglertz jatkaa.

Tyttömaajoukkueikäisten pelaajien kehityksestä tulee loppuvuoden puolella vastaamaan Marianne Miettinen, jonka tehtäviin kuuluu kartoittaa ja kehittää toimintaa 16 – 19 -vuotiaiden ikäluokissa. Samalla Miettinen vastaa alle 19- ja alle 18-vuotiaiden tyttömaajoukkueiden valmennuksesta.

– Meillä ei ole varaa menettää yhtään lahjakkuutta, ja kaikkien on saatava mahdollisuus näyttää osaamistaan kansainvälisessä ympäristössä. Tunnen Mariannen ja tiedän hänen innokkuutensa ja osaamisensa. Hän on erittäin hyvä lisävahvistus suomalaiselle naisten huippujalkapallolle, Jeglertz sanoo.

Miettinen luotsaa B-maajoukkuetta vielä Ruotsi-ottelussa, joka valmensi joukkuetta myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa 20.6. Maarianhaminassa Tuolloin ottelu päättyi Suomen 2-1 (0-0) voittoon. B-maajoukkue kokoontuu lokakuussa vielä kertaalleen yhteisleirille naisten A-maajoukkueen kanssa.

Naisten B-maajoukkue Ruotsin TU23:a vastaan, 15.9. Eerikkilässä
Katja Kankaanpää, TPS
Tuija Hyyrynen, Florida State University                           
Dali Meller, TiPS
Maiju Hirvonen, Nice Futis
Caroline Sjöblom, Åland United
Petra Vaelma, Klepp IL
Veera Vartiainen, HJK
Pernilla Nordlund, Umeå IK
Tiina Saario, HJK
Taina Hartikainen, Åland United
Emmi Alanen, FC United
Heidi Kivelä, Ilves
Jannica Tjeder, PK-35
Taru Laihanen, HJK
Sini Ihamäki, HJK
Sanna Ylianttila, FC Honka
Anna Auvinen, Nice Futis

Joukkueenjohto
Andrée Jeglertz, A-maajoukkueen päävalmentaja
Marianne Miettinen, B-maajoukkueen päävalmentaja
Marko Uusitalo, valmentaja  
Kim Ekroos, maalivahtivalmentaja              
Jessica Julin, pelaajamanageri
Peter Eggert, fysioterapeutti
Kari Taivassalo, hieroja / huoltaja

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle