Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikkuhuuhkajat voitto mielessä Puolan kimppuun

 
Pikkuhuuhkajat voitto mielessä Puolan kimppuun

Suomen alle 21-vuotiatten maajoukkue pelaa perjantaina EM-karsinnan viimeistä edellisen ottelunsa Porissa Puolaa vastaan. Selkeänä tavoitteena Markku Kanervan miehistöllä on napata ottelusta kolme pistettä.

Avaus selviää vasta aamulla

Pikkuhuuhkajien joukkueessa on muutama pieni kysymysmerkki ennen perjantaita, mutta Kanerva odottaa koko ryhmän olevan pelikunnossa.

- Keskiviikkona kolme pelaajaa oli harjoituksista sivussa. Mikko Sumusalon nilkka kuvattiin ja Paulus Arajuuri ja Ville Nikkari kärsivät pienestä lihaskireydestä. Sumusalon nilkka on kuitenkin kunnossa ja kaikki harjoittelevat torstaina, Kanerva kertoi.

Suomi kärsi vierasottelussa Puolalle niukan tappion ja vastustajan vaarallisuus on hyvin tiedossa.

- Siellä joukkue on vähän vaihtunut, mihin osasyynä voi olla Luxemburgille kesäkuussa kärsitty tappio. Varoittava esimerkki on kuitenkin edellinen peli, jossa Puola hävisi Hollannille niukasti 2-3 ja se oli kaikkiaan hyvin tasainen peli.

- Puola on juoksuvoimainen ja fyysinen joukkue. Olennainen osa sen peliä ovat nopeat vastaiskut, joihin 3-4 pelaajaa lähtee todella vauhdikkaasti. Erikoistilanteissa joukkue on myös vahva.

Puolalaisten pelistä löytyy kuitenkin myös kohtia, joihin Pikkuhuuhkajat voi iskeä.

- Puolustus heillä ei ole hirveän nopea ja he vetäytyvät nopeasti aika alas. Siinä syntyy välejä linjan taakse ja puolustuksen eteen ja näihin me pyrimme nopeilla, lyhyillä syötöillä iskemään. Pelataan puolustukseen eteen ja siitä pystysyötöllä linjan taakse. Toinen ase ovat sitten vastahyökkäykset, Kanerva kaavailee.

Suomen selkeä tavoite on ottaa ottelusta voitto, millä mahdollisuudet Puolan ohittamiseen sarjataulukossa pysyisivät vielä hengissä. Riskillä voittoa ei kuitenkaan haeta.

- Meidän pitää olla kärsivällisiä, Kanerva painottaa.

- Voittoa haetaan, mutta Puolan vastahyökkäykset ovat todella vaarallisia ja niiden kanssa pitää olla hereillä. Edellinen peli Espanjaa vastaan antoi kuitenkin uskoa. Saimme hyviä riistoja ja pääsimme murtautumaan läpi, vain vähän laatua lisää ratkaiseviin syöttöihin vielä tarvitaan ja sitä olemme harjoituksissa käyneet läpi.

Kanerva ei avauskokoonpanoa vielä paljasta, mutta lupailee ainakin pieniä muutoksia.

- Joitain muutoksia Espanja-pelin avaukseen tulee. Ainakin yksi jo sen myötä, että Raitalan Jukka on pelikiellossa.

Ottelu Porin stadionilla alkaa perjantaina 3.9. kello 19.00.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle