Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ranskan suosikkiasema voi olla Suomelle hyödyksi

 
Ranskan suosikkiasema voi olla Suomelle hyödyksi

Ranskan ja Suomen naiset valmistautuvat ratkaiseviin kohtaamisiin lentopallon EM-karsintojen kolmannella kierroksella. Päävalmentaja Tore Aleksandersen odottaa Suomelta yllätystä heti vierasottelussa perjantaina.

– Ranska on suosikki, mutta näen voimasuhteiden olevan vain luokkaa 60–40. Heillä on toki enemmän kokemusta, ja monella säännöllisesti esimerkiksi Euroopan cupin pelejä, Aleksandersen totesi.

– Mutta hekin tietävät suosikkiasemansa, ja se voi olla myös rasite. Pientä hermostuneisuutta näyttäisi olevan ilmassa. Heille tuli yllätyksenä keskiviikkona se, ettei Saara Esko olekaan nyt joukkueessamme, Aleksandersen kertoi.

Otteluparin voittaja pelaa EM-kisoissa Italiassa ja Serbiassa ensi syksynä. Ranskan viimevuotinen EM-esiintyminen Puolassa päättyi alkulohkoon ilman otteluvoittoja.

Suomi pelasi Ranskaa vastaan runsas vuosi sitten MM-karsintaturnauksessa Marseille’ssa. Tulos oli silloin emännille 3–1.

– Kun vertaan pelkästään tämän vuoden alkuumme huhtikuussa, Suomen joukkue on jo muuttunut edukseen. Teemme tietysti yhdessä parempaa joukkuepeliä, mutta varsinkin nuoret ovat kehittyneet yksilöinä, norjalaisvalmentaja totesi.

– Yksi erityinen asia tässä joukkueessa on joukkuehenki ja taisteluasenne, paljon kansainvälistä lentopalloa nähnyt Aleksandersen sanoi.

1. ottelu: Ranska–Suomi Selestat, Ranska pe 3.9. Suomen aikaa kello 21.30
2. ottelu: Suomi–Ranska, Salo la 11.9 klo 17.

Kahden ottelun yhteistuloksella parempi joukkue selviää EM-lopputurnaukseen 2011. Otteluvoittojen ollessa tasan, ratkaisee erävoittojen suhde, ja sen jälkeen eräpisteiden suhde. Niidenkin ollessa tasan pelataan jatkoerä.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle