Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallonaiset selvisivät sairaskertomuksista

 
Lentopallonaiset selvisivät sairaskertomuksista

Ennen perjantain ensimmäistä EM-karsintakohtaamista naisten lentopallomaajoukkue ehti kärsiä vammoista enemmän kuin aikoihin. Ranska-ottelun käynnistyessä kaikki pelaajat oli kuitenkin parsittu pelikuntoon.

Eniten ongelmia oli yleispelaajaosastolla. Mutta kukaan ei ole antanut vammojen lannistaa.

– Henkisesti olemme hyvässä kunnossa. Kesä oli kaikille vähän erilainen kuin ennen, ikään kuin palkintona pärjäämisestä saatiin viettää vähän lomaakin, Sini Häkkinen totesi.

– Kesästä saadun hyvän fiiliksen jälkeen oli helppo tulla maajoukkuepeleihin uudestaan. Joukkuepeli on hioutunut entisestään, LP Viestin ja maajoukkueen yleispelaaja sanoi.

Häkkisen alkua häiritsivät kuitenkin vammat. Pajulahden leirillä vääntyi nilkka.

– Tasapainottelin sen ja selkävamman kanssa. Kun oli nilkka kipeä, ei voinut hyppiä eikä rasittaa selkää, ja se ehti parantua. Nilkka ei ole enää kipeä, ehkä vähän jäykkä, Häkkinen totesi.

– Maajoukkueesta tullaan vaikeuksitta takaisin seurapeleihin, vaikka ollaan jo lähellä kauden alkua. Ehkä meidän seurassa muut pelaajat enemmänkin ovat kärsineet harjoittelussa, koska meitä on niin monta maajoukkueessa Salosta.

Saman seuran potilas, Hanna-Mari Arminen toipui nopeasti kahden viikon takaisesta Ahvenanmaan beach volley -turnauksen nilkkavammasta.

– Viikon olen harjoitellut jo ihan täysillä, Arminen vakuutteli torstaina Ranskassa.

Peliä edeltävänä päivän harjoituksessa Hanna-Mari sai vielä pallon pahasti sormeensa, mutta sen hän ei antanut vaivata yhtään enempää.

Nuori ensikertalainen maajoukkueessa, Mona Kärkkäinen väänsi hänkin nilkkansa Saksan-leirillä, mutta hänkin oli jo kunnossa. Lisäksi sekä Saksassa että Ranskassa joukkueessa oli viitteitä vatsataudista, mutta siitä selvittiin suhteellisen vähällä.

Joukkueen kapteeni ja suuressa roolissa oleva Riikka Lehtonen on tietysti se, jonka onnistuminen oli tärkeää perjantainakin. Hänellä on takana polvioperaatio kesäkuussa. Seuraavaksi Lehtonen on joutumassa lonkan korjaukseen.

– Polvi ei ole ihan täysin kunnossa, mutta ei se näitä pelisuorituksia estä. Uuden vaivan kanssa odottelen tässä vielä azerbaidzhanilaisseurani mielipidettä, operoidaanko se syksyllä vai jääkö kuntoutusvaihe mieluummin kauden jälkeiseen aikaan, Lehtonen kertoi YLE Urheilun haastattelussa.

Päävalmentaja Tore Aleksandersen sanoi kaiken olevan hallinnassa.

– Pieniä kiputiloja on, mutta vammat ovat sellaisia ettei pelaaminen pahenna niitä, norjalaisvalmentaja sanoi.

EM-karsintaotteluiden ensimmäinen osa Ranska–Suomi perjantaina kello 21.30 Suomen aikaa.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle