Sami Hyypiä ajettiin kentältä ensimmäisella jaksolla.

Huuhkajat taipui alivoimalla 0-2-tappioon

Suomen EM-karsinnat alkoivat murheellisesti, kun Moldova oli parempi maalein 2-0 (0-0). Sami Hyypiän ulosajo 36. minuutilla muutti ottelun käsikirjoituksen ja moldovalaiset käyttivät miesylivoimansa hyväkseen.

Hyypiän ulosajo ottelun kulminaatiopiste

Moldova tuli todella väkevästi pelin alkuun. Vain 30 sekuntia oli pelattu, kun Viorel Frunza pääsi vapaasti puskemaan maalin edestä – onneksi ohi. Moldova pelästytti toistamiseen seuraavasta hyökkäyksestä. Sami Hyypiä lahjoitti pallon Anatolie Doroºille, mutta onneksi siinäkin oli moldovalaisten sihti huono ja veto livahti ohitse.

Suomen ensimmäinen paikanpuolikas tuli 10. minuutilla kulman jälkitilanteesta. Jari Litmanen pelasi pallon Jonatan Johanssonille boxiin, mutta ”Tintti” veti pallosta hutipotkun ja tilanne kuivui käsiin.

Moldovan raivoisan vartin jälkeen Huuhkajat alkoivat saada otetta peliin. Vaarallisiin tekopaikkoihin ei kuitenkaan hallinnasta huolimatta päästy. 26. minuutilla viimein paikanpuolikas saatiin aikaan. Niklas Moisander nousi hyvin laidaltaan ja laukoi vihaisesti 25 metristä ja vain metrin verran ohi. Vaikka paikkoja oli niukasti, ote oli kuitenkin kääntynyt selvästi siten, että peli pyöri Moldovan päädyssä.

36. minuutilla peli sai sinivalkoisin silmin ikävän käänteen. Sami Hyypiä joutui kaatamaan alimpana miehenä läpiajoon karkua tehneen Viorel Frunzan ja puolalaistuomari näytti kylmästi Huuhkajakipparille punaista korttia. Rikkeestä seuranneesta vapaapotkusta Moldova oli tehdä maalin, mutta Nicolae Josanin vapaapotku livahti muutaman sentin ohi Suomen maalin.

40. minuutilla Huuhkajilla oli paikka mennä alivoimalla johtoon, mutta puolittaiseen läpiajoon karannut Alexei Eremenko junior laukoi vasemmalta ohitse.

45. minuutilla Moldovalla oli vielä erinomainen puskupaikka mennä johtoon. Frunza nousi korkeimmalle maalin edustalla, puski hyvin kohti alakulmaa, mutta Otto Fredrikson venytti pallon tielle.

Toiselle puoliajalle Stuart Baxter teki yhden vaihdon. Kasper Hämäläinen korvasi Jari Litmasen. Sami Hyypiää topparina tuurannut Tim Sparv jatkoi ”varasamina”, eikä alakertaan tehty vaihtoja.

52. minuutilla Eremenko jr hankki Suomelle hyvästä paikasta vapaapotkun. ”Losa” itse täräytti vapaapotkun muuriin, mutta jatkopallosta Roni Porokara pääsi kokeilemaan. Myös sen vedon eteen ehti moldovalaispeluri.

Toisen puoliajan alkupuolella alivoima ei Suomen pelissä näkynyt ja Huuhkajat hallitsi lieväkseltään kenttätapahtumia. Moldova iski ajoittain vaarallisesti vastaan. Tunti kun oli pelattu, niin kummallakaan ei ollut mainittavia tekopaikkoja sitten Eremenkon vapaapotkun.

64. minuutilla Tim Sparvilla oli loistopaikka tehdä johtomaali. Eremenko jr:n kulmapotkusta pääsi Sparv puskemaan kenenkään vastustelematta, mutta pusku meni selvästi yli maalin.

69. minuutilla täyteen tupattu kotistadion räjähti. Vapaapotkusta vaihtomies Alexandru Suvorov iski kauhean muulinpotkun 25 metristä aivan Suomen maalin oikeaan yläkulmaan. Fredriksonilla ei ollut mahdollisuuksia ehtiä pallon tielle.

73. minuutilla Moldova oli erittäin lähellä tehdä toisen maalinsa, mutta maalin edustalla suomalaispuolustus pääsi sen verran häiritsemään moldovalaishyökkääjä Frunzaa, että avopaikasta pallo livahti yli Suomen maalin.

Anatolie Doroºpilasi totaalisesti Suomen karsinta-avauksen 74. minuutilla. Petri Pasanen ei pysynyt moldovalaispelurin vauhdissa ja tämä ajoi laidalta keskelle, laukoi ja seurasi pallon etenemistä Suomen maalin oikeaan alanurkkaan. Peli oli 2-0.

Suomella oli vielä unelmapaikka kaventaa, kun kolmen minuutin lisäaikaa oli pelattu minuutti. Kasper Hämäläinen pelasi upeasti kaksi miestä kahville laidalla ja keskitti Mika Väyryselle takatolpalle. Avopaikasta Väyrynen sivalsi kuitenkin pallon ohi maalin. Se jäi viimeiseksi tekopaikaksi ja Huuhkajat joutuivat poistumaan kentältä 0-2-tappion tuoma tuska niskassaan.

Moldova – Suomi 2-0 (0-0)
69. Alexandru Suvorov 1-0
74. Anatolie Doroº 2-0