Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ranska löi lentopallonaiset

 
Ranska löi lentopallonaiset

Suomen lentopallonaiset aloittivat tappiolla EM-karsinnan Ranskaa vastaan. Loppulukemat Selestatissa olivat 3-0 (25-22, 25-15, 25-15).

Suomella oli ottelussa liikaa ongelmia vastaanottojen kanssa. Ranskan syöttäjistä moni teki vuorollaan pahaa jälkeä. Silloin kun Suomi pääsi verkolle mukaan kunnolla, oltiin tasapäisiä sekä hyökkäyksessä että torjunnassa.

Ranska sai Riikka Lehtosen peliä sekaisin suuntaamalla syöttönsä järjestään hänelle. Ne nousivat vain 46 prosentin teholla.

- En kyllä muista, milloin olisi pelannut tuollaisen vastaanottopelin, Lehtonen totesi.

- Harmittaa, koska avauserässä oli kaikki mahdollisuudet, kun Ranska jännitti. Mutta me teimme siihen kymmenen omaa virhettä, jotka ratkaisivat.

Ranska syötti jokaisessa erässä viisi ässää.

- En odottanut että tämä peli kaatuisi vastaanottoon. He ovat pidempiä ja fyysisempiä. Mutta ero ei tullut sieltä.

Lehtonen teki kuitenkin myös eniten pisteitä Suomelle, kaksitoista, mutta kova työmäärä alkoi painaa kolmannessa erässä.

- Me halusimme kovasti, ja se oli hienoa huomata, ehkä sitä oli jopa hieman liikaa, Lehtonen totesi.

Avauserän niukan tappion jälkeen Suomen peli romahti selvästi alemmalle tasolle.

- Emme tehneet ollenkaan niitä asioita kuin oli suunniteltu. Onneksi tiedän, ja olen nähnyt että mekin osaamme pelata lentopalloa, valmentaja Tore Aleksandersen sanoi.

- Pitää ottaa pala kerrallaan. Tässä pelissä kokemus tuli näkyviin, emme pystyneet pitämään koko aikaa korkeaa tasoa. Valtavan pettynyt olen, norjalaisvalmentaja sanoi.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat Riikka Arminen, Sini Häkkinen, Laura Pihlajamäki, Hanna-Mari Arminen, Riikka Lehtonen ja Kaisa Jokinen sekä liberona Hillaelina Hämäläinen. Olga Niemi pääsi toisessa erässä tekemään maajoukkuedebyyttinsä Kaisa Jokisen paikalla. Jokinen palasi peliin kolmannessa erässä.

Ranskalle komeita suorituksia teki etenkin 11 pistettä tehnyt Maeva Orle.

Suomi ja Ranska kohtaavat uudelleen ensi lauantaina Salossa. Yhteistuloksella selviää EM-ksoihin, joten Suomen olisi voitettava toinen ottelu todella puhtaasti 3-0, jonka jälkeen laskettaisiin eräpisteitä.

Riikka Lehtonen 12/-5
Laura Pihlajamäki 9/+4
Sini Häkkinen 6/-1
Kaisa Jokinen 4/+4
Olga Niemi 2/+1
Hanna-Mari Arminen 1/-4

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle