Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ampumahiihdon MM-kilpailut 2015 Suomeen Kontiolahdelle

 
Ampumahiihdon MM-kilpailut 2015 Suomeen Kontiolahdelle

Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU-kongressi Pietarissa huipentui tänään sunnuntaina vuoden 2015 MM-kisaisännän valintaan.

Kontiolahti-Joensuu hakukomitea teki loppuun asti äärimmäisen kovaa työtä ja äänestystuloksella Suomen Kontiolahti 23 - Norjan Holmenkollen 20 päätettiin MM-kilpailuiden myöntämisestä Suomelle.

Kontiolahti-Joensuu hakukomitean puheenjohtaja Seppo Eskelinen oli voiton varmistuttua positiivisesti yllättynyt.

- Hakukomitea teki viime metreille asti äärimmäisen kovaa työtä. Tämän voiton takana on paljon asialle sitoutuneita ihmisiä ja merkittäviä päätöksiä. Suomen Ampumahiihtoliiton sisäinen päätös keskittää tulevien vuosien kansainvälinen ampumahiihtotoiminta Kontiolahdelle selkeytti kansallista tilannetta. Maakunnassa löytynyt yhteinen tahtotila kansainvälisen ampumahiihdon merkityksestä koko Pohjois-Karjalalle ja valtiovallan ilmaisema tuki tälle MM-projektille olivat niin ikään merkittäviä voiton avaimia, kertoi Pohjois-Karjalan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen.

- Nyt käynnistyy vahva organisoituminen ja rahoitussuunnitelman rakentaminen investointien osalta, listasi hakukomitean puheenjohtaja Seppo Eskelinen lähitulevaisuuden asioita.

Joensuu oli ehdokkaana vuoden 2012 kongressin järjestäjäksi. MM-2015 kilpailuiden ratkettua myönteisesti hakukomitea veti hakemuksensa pois ja kongressi 2012 myönnettiin Italian Meranolle.

IBU-kongressi päättyy tänään IBU:n järjestämään iltajuhlaan.

Ampumahiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle