Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Berruto odottaa jännittyneenä syksyn tärkeitä päätöksiä

 
Berruto odottaa jännittyneenä syksyn tärkeitä päätöksiä

Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Mauro Berruto odottaa jännittyneenä seuraavien kuuden viikon aikana tehtäviä tärkeitä arvokisapäätöksiä. Yhtä lailla jännitys nousee myös maajoukkueessa ja Lentopalloliitossa.

Ensimmäinen tärkeä päivä on ensi perjantai 10.9., kun kansainvälinen lentopalloliitto FIVB julkistaa kongressissaan Roomassa mitkä maat saavat järjestettäväkseen Lontoon olympialaisten viimeiset kaksi neljän joukkueen karsintaturnausta 18.-21.5.2012. Suomi on hakenut turnauksen isännyyttä, mutta huhujen mukaan hakijoiden joukossa on kovia kilpailijoita isoista lentopallomaista. Isäntä pääsee automaattisesti turnaukseen mukaan ja kummassakin turnauksessa on jaossa yksi paikka olympialaisiin.

Kolme muuta tärkeää päivämäärää ovat lokakuussa: 16.10. julkistetaan vuoden 2013 miesten EM-kisojen isännät eli saavatko Suomi ja Viro EM-kisat vai menevätkö ne Puolaan ja Tanskaan. 18.10. päätetään Maailmanliigan 2011 lohkojaot ja otteluohjelma ja 21.10. on miesten 2011 EM-kisojen lohkoarvonnat.

- Tämä on jännittävä tilanne, kun tiedossa on noin monta tärkeää päätöstä muutamassa viikossa. Pitkän ajan suunnitelmien tekeminen on hienoa, on hienoa kuvitella tulevaisuutta ja tietä noin tärkeisiin tavoitteisiin ja sitä, kenen kanssa niitä kohti menee. Tämä on työni suuri taika, päävalmentaja Berruto toteaa runollisesti.

- Seuraavat kuusi viikkoa määräävät meidän maajoukkueemme tulevaisuuden suunnan. Laitetaan sormet ristiin ja toivotaan meille hyviä päätöksiä, jotka saavat meidät taas unelmoimaan. Tämä joukkue, joka pystyy voittamaan maailman kaikki parhaat maat, tähtää yhä vain korkeammalle ja korkeammalle, Berruto sanoo.

Lentopalloliitolle erityisesti päätökset miesten olympiakarsintojen ja EM-kisojen isännyyksistä ovat tärkeitä maajoukkueen ja lajin tulevaisuutta ajatellen. Olympiakarsinta toisi ennen näkemättömän hienon mahdollisuuden lentopallomaajoukkueelle päästä Olympialaisiin ja omat EM-kisat Viron kanssa antaisivat upean mahdollisuuden nousta parrasvaloihin kansallisesti ja kansainvälisesti.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle