Suomen ainoan maalin iski Mikael Forssell.

Upeasti taistellut Suomi taipui 1-2-tappioon

Huuhkajien upea taistelu Rotterdamin illassa ei tuottanut tulosta pisteiden muodossa. Suomi kaatui maalilukemin 1-2 (1-2) Mikael Forssellin viimeistellessä Huuhkajien osuman.

Hollanti aloitti pelin vahvasti ja kolmannella peliminuutilla Klaas-Jan Huntelaar kärkkyi hyvin maalin edustalla Ibrahim Afellayn keskitystä, mutta Otto Fredrikson tuli loistavasti esiin maaliltaan ja poimi pallon ennen hollantilaiskärkeä.

Suomen ensimmäiset mahdollisuudet maalintekoon tulivat 4. minuutilla, kun Forssell hankki Suomelle kulman. Väyrynen heti perään toisen. Tekopaikkaa ei kuitenkaan kummastakaan kyetty luomaan.

7. minuutilla Hollanti sai kulman ja näytti malliesimerkkiä miten niistä tekopaikka luodaan ja myös käytetään. Huuhkajat eivät olleet valmiita, kun Hollanti pelasi nopeasti pallon Wesley Sneijderille, joka keskitti maalin eteen Huntelaarille. Tämä nousi korkeimmalle kenenkään estelemättä ja puski pallon maalin oikeaan kulmaan.

13. minuutilla Hollanti oli iskeä toistamiseen erikoistilanteesta. Hollanti sai paristakymmenestä metristä vapaapotkun. Sneijder laukoi vihaisesti, pallo muutti hieman muurista suuntaa ja Fredriksonilla oli vaikeuksia ehtiä pallon tielle.

16. minuutilla Heikkinen raastoi Van Bommelin nurmen pintaan ja Hollanti sai melko kevyin perustein rangaistuspotkun. Huntelaar laukoi pallon voimalla ja tarkkuudella vasempaan alakulmaan.

18. minuutilla Forssellin kuiva kausi A-maajoukkueessa päättyi. Kulmapotkusta Forssell nousi korkeimmalle ja puski näyttävästi pallon vasempaan alakulmaan.

Maalin jälkeen Hollanti selvästi huomasi Huuhkajien kynsien terävyyden ja liiallinen hyökkäysinto laantui. Suomi pääsi myös paremmin peliin mukaan.

25. minuutilla Roman Eremenko näki upeasti Mika Väyrysen nousun. Tämä pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Ensimmäisen yrityksen torjui Maarten Stekelenburg ja kaatoi samalla Väyrysen. Huuhkajapeluri kompuroi pystyyn ja koetti tuikata pallon tyhjään maaliin, mutta paikalle ehti hollantilaistoppari ja siivosi pallon selvemmille vesille sekunnin murto-osan ennen Väyrysen varmaa maalintekoa.

29. minuutilla Väyrysen pallon menetyksestä Hollanti pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. Huntelaar pääsi laukomaan, mutta Fredrikson poimi pallon alakulmasta.

32. minuutilla Kasper Hämäläinen vapautti Forssellin yksi läpi, mutta tämä laukoi pallon voimalla päin Stekelenburgia sen sijaan, että olisi maltilla sijoittanut. Loistopaikka joka tapauksessa ja tasoitus enemmän kuin lähellä.

Suomi jatkoi upeaa peliään ja sahasi kerta toisensa jälkeen Hollannin puolustuksen rikki. 38. minuutilla Daniel Sjölund löysi Forssellin boxista ja tämän laukauksen Stekelenburg torjui. Minuuttia myöhemmin Väyrysellä oli unelmapaikka maalin edustalla, mutta sekin laukaus kilpistyi hollantilaisvahdin jalkoihin.

Toiselle puoliajalle Stuart Baxter teki yhden vaihdon. Kasper Hämäläinen teki tilaa laidaltaan Roni Porokaralle.

Toisen puoliajan käsikirjoitus oli ensimmäisen puoliajan kaltainen. Hollanti pyöritteli tehottomasti palloa omassa päädyssään ja Suomi iski pallon saadessaan hyvin vastahyökkäyksillä.

Toisella puoliajalla tekopaikat olivat molemmilla joukkueilla todella vähissä. 68. minuutilla Suomi sai viimein mahdollisuuden, kun Daniel Sjölund pääsi syöttämään boxissa takaviistoon Väyryselle ja tämä pääsi tekopaikkaan, mutta heittäytyvä hollantilaispakki peitti laukauksen.

Stuart Baxter haki lopussa lisää hyökkäysvoimaa Jonatan Johanssonin ja Alexei Eremenko juniorin muodossa.

87. minuutilla Suomi sai viimein loistomahdollisuuden tasoitukseen. Van Bommel kaatoi Väyrysen reilun 20 metrin päästä Hollannin maalista. Alexei Eremenkon laukaus kilpistyi kuitenkin muuriin. Suomi jatkoi myllytystään ja Sparv pääsi maalin edustalta ohjaamaan olkapäällään, mutta pallo kimmahti siitä suoraan Stekelenburgin käsiin.

Loistavasta taistelusta huolimatta tuliaiset jäivät Rotterdamista saamatta ja Hollanti vei pisteet 2-1-voittolukemin.

Hollanti – Suomi (2-1) (2-1)
7. Klaas-Jan Huntelaar 1-0
16. Huntelaar 2-0 rp.
18. Mikael Forssell 2-1