Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aki Parviainen on Antti Ruuskasen uusi valmentaja

 
Aki Parviainen on Antti Ruuskasen uusi valmentaja

Maailmanmestari Aki Parviainen aloittaa keihäänheittäjä Antti Ruuskasen uutena valmentajana välittömästi. Pielaveden Sampoa edustavan Ruuskasen, 26, valmennuksesta on aikaisemmin vastannut Antero Puranen.

Parviainen, 36, heitti maailmanmestariksi vuonna 1999 ja saavutti kaksi vuotta myöhemmin MM-hopeaa. Hän omistaa lajin Suomen ennätyksen 93,09.
Ruuskasen paras saavutus aikuisten arvokisoissa on MM-kisojen kuudes sija vuonna 2009. Ruuskasen ennätys on 87,33.

Ruuskasen, Parviaisen ja heittäjän managerina jatkavan Jarmo Hirvosen tavoiteasettelu kohdistuu lähivuosien arvokisoihin. ”Menestystä maailmalta” on teema, jolla kolmikko lähtee tekemään yhteistyötä.
- Ei meillä jäänyt Anteron (Puranen) kanssa mitään hampaankoloon. Urani tässä vaiheessa olimme yksimielisiä siitä, että on hyvä kokeilla jotain uutta, Ruuskanen korostaa.

Hirvonen valmensi aikoinaan Parviaisen maailmanmestariksi. Kaksikon näkemykset keihäänheiton valmennuksesta ovat hyvin samanlaiset, joten Hirvonenkin tulee osallistumaan taustalla Ruuskasen käytännön harjoittelun toteutukseen.

Antti Ruuskanen keskittää harjoittelunsa ja leireilynsä Savonlinnassa sijaitsevalle Tanhuvaaran Urheiluopistolle.
- Antti tulee leireilemään Tanhuvaarassa keskimäärin joka kolmas viikko, Parviainen valottaa.
Ruuskasen harjoittelun seuranta tulee olemaan tehokasta, sillä Hirvonen työskentelee Tanhuvaarassa ja Parviainen asuu Pohjois-Karjalassa reilun 100 kilometrin päässä urheiluopistosta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle