Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ranskan etumatka on iso mutta ei mahdoton

 
Ranskan etumatka on iso mutta ei mahdoton

Suomen naisten lentopallomaajoukkue uskoo yhä, ettei Ranskan etumatka ole liian suuri. EM-karsinnan toinen osaottelu käynnistyy Salohallissa lauantaina 11. syyskuuta kello 17.

Ranska voitti viime viikolla avausottelun kotikentällään 3-0 (25-22, 25-15, 25-15). Eron tasoittaminen vaatii täydellistä onnistumista Suomelta. Ensimmäisen osaottelun vaiheet kuitenkin osoittivat, että jatkoonpääsy on yhä mahdollista.

Jatkoon päästäkseen Suomen olisi voitettava ottelu ja annettava vastustajalle korkeintaan vain 51 eräpistettä (esimerkiksi 25-17, 25-17, 25-17). Salohalli on Suomen pelaajille niin tuttu paikka, että erityisen hyvällä onnistumisella syöttöpelissä moinen voi onnistuakin.

Ranskan erävoitto merkitsee välittömästi sen jatkoon pääsyä EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Italiassa ja Serbiassa 22.9–2.10.2011. Suomen voittaessa 3-0, ja eräpisteidenkin ollessa tasan, pelattaisiin ratkaiseva jatkoerä 15 pisteeseen.

Näin selvästä altavastaajan asemasta Suomen ei ole ihan helppo lähteä peliin.

– Henkistä puolta ja jopa pelimoraaliakin mitataan nyt todella. Jokaisen pelaajan on pelattava paremmin kuin avausottelussa. Eikä meillä todellakaan ole mitään hävittävää, päävalmentaja Tore Aleksandersen totesi.

– Meidän on oltava hyviä kaikessa, kuten torjunnan ja puolustuksen yhteistyössä ja vastaanottohyökkäysten voittamisessa. Syötöllä on vaikeutettava Ranskan ensimmäistä kosketusta niin, että heillä ei olisi ykköshyökkäyksen mahdollisuutta. Silloin olemme jo vahvoilla, Aleksandersen sanoi.

Kapteeni Riikka Lehtonen on ollut maailmalla seurajoukkueidensa kanssa ennenkin vastaavissa tilanteissa – ja selvinnyt niistä voittajana eteenpäin.

– Usko on ensimmäinen osa voittoa, eikä riitä että valmentaja uskoo voittoon, vaan aivan jokainen pelaaja erikseen, Lehtonen totesi.
– Ja olen tosissani, kun sanon, että numerot ensimmäisessä ottelussa menivät väärinpäin.

Joukkueen passari Noora Lainesalo uskoo samaan.

– Joukkuehenki on edelleen äärettömän hyvä, treeni on edelleen tehokasta ja kaikki viihtyvät. Tätä varten on jo kesällä harjoiteltu, sen jälkeen kun keväällä otettiin kovia voittoja karsintojen toisella kierroksella, Lainesalo sanoi.

Passarivalinnan valmentaja jättää pelipäivään.

– Passareillamme (Noora Lainesalo ja Riikka Arminen) on erilainen tyyli sekä fyysisten ominaisuuksien takia että pallonkäsittelyn suhteen. Valinnan aloittajan välillä teen vasta pelipäivän tilanteen mukaan. Nyt tilanne on 50–50, päävalmentaja Aleksandersen totesi.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle