Tero Tiitu onnistui maaliteossa.

Suomi kieputti juhlamaaottelussaan Tsekkiä

Suomi jatkaa puhtaalla pelillä Polish Open -turnauksessa kolmen ottelun jälkeen. Tsekki-ottelu oli Suomen maajoukkueen 200. ottelu, jota juhlittiin voittolukemin 9-2 (0-0, 3-1, 6-1).

Ensimmäinen erä oli maaliton ,ja toisen jälkeenkin vielä kutkuttava 3-1, mutta kolmas erä repäisi kaulaksi seitsemän maalia. Kooveen tuore vahvistus Tomas Sladky mursi Henri Toivoniemen neljä erää kestäneen nollan ajassa 21.31, jonka "Henu" kuittasi syötöllä loisto-otteita esittävän Mika Moilasen tasoituksen, joka syntyi alivoimalla. Oscar Hänninen ja Mikko Kohonen lisäsivät luvuiksi 3-1 ennen erätaukoa.

Yleensä loppuun saakka vastaanharaava Tsekki oli vastaantulija tällä kertaa, kun kolmas erä päättyi Suomelle 6-1. Etenkin viimeinen kymmenminuuttinen oli Suomelta tehokasta. Martin Ostransky kavensi vielä Tero Tiitun ylivoimamaalin jälkeen, mutta seuraavassa vaihdossa Harri Forsten venytti 7-2:een. Mikat Kohonen ja Moilanen kuorruttivat kakun viimeisen minuutin maaleillaan.

Mika Moilanen pelaa mahtavaa turnausta. Eilen hän juhli neljästi Norjaa vastaan, mutta hattutemppu Tsekin tasoista joukkuetta vastaan kirjataan valmennuksen mustaan vihkoon alleviivattuna lopullista MM-kisajoukkuetta valittaessa.

Tsekki-ottelu oli Suomen salibandymiesten 200. maaottelu vuodesta 1985 alkaen. Näistä voittoja on 127, tappioita 55 ja tasapelejä 18. Maaleja Suomi on tehnyt 1 252.