Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi hävisi ja menetti EM-paikan Ranskalle

 
Suomi hävisi ja menetti EM-paikan Ranskalle


Ranska löi Suomen naiset lentopallon EM-karsintaottelussa toistamiseen ja eteni ensi vuodeksi EM-kilpailuihin. Lukemat Salossa olivat hieman tasaisemmat kuin Ranskassa, mutta erävoittokaan ei tullut Suomen itseluottamuksen kohentamiseksi, kun Ranska vei puhtaan voiton 0-3 (23-25, 25-27, 19-25).

Suomen hyvä alku kääntyi avauserässä takaa-ajajaksi, kun kahdessa ryhmitysjärjestyksessä Ranska pääsi karkaamaan hyvien syöttöjensä avulla. Suomi nousi vielä tasoihin, mutta loppupuolella erää kova tahto näkyi niukkoina syöttövirheinä.

Syöttö oli tilastojenkin perusteella ainoa osa-alue, jossa Ranska oli selkeästi edellä. Ässät menivät vieraille taas 10-3.

Avausosan tappio Ranskassa oli kaikkein suurin pettymys. Nyt peli oli parempi, mutta edelleen tuli liikaa helppoja virheitä ja taso heitteli, kapteeni Riikka Lehtonen totesi.


Muutamilta pelaajilta paras motivaatio katosi jatkopaikan ratkeamiseen. Ranska vaihtoi toiseen erään passarinsa ja kolmanteen erään hakkurinsa sekä toisen keskipelaajan.

Toista erää Ranska suorastaan antoi meille, mutta emme ottaneet voittoa siitäkään.

- Mutta tiukoissa paikoissa ei saisi täristä. Eniten tässä harmittaa se, että meillä oli hyvä mahdollisuus mennä EM-kisoihin asti. Hienoa on toisaalta nähdä junioreiden kehittyvän Suomessa, ja olen ymmärtänyt, että vastaavia lupauksia on lisääkin olemassa tämän ryhmän lisäksi, Lehtonen totesi.

Suomi aloitti kuusikolla Riikka Arminen, Sini Häkkinen, Laura Pihlajamäki, Riikka Lehtonen, Hanna-Mari Arminen, Kaisa Jokinen ja Hillaelina Hämäläinen. Noora Lainesalo kävi toisena passarina luomassa vielä tahtoa ensimmäisen erän tiukassa ratkaisussa sekä pidempään kolmannessa erässä. Pauliina Vilponen ja Sonja Teittinen kävivät kentällä ottelun alkupuolella.

Henkisen kantin riittämättömyys nähtiin toisessa erässä, kun Suomi hävisi erän 24-19-johdosta. Kolmannen erän alun iso johto 7-4 kääntyi myös ranskalaisten eduksi.

-Ero Ranskan  joukkueeseen on esimerkiksi se, että heillä nuoret saavat peliaikaa seuroissaan ja kovissa kilpailuissa. Suomessa näin ei välttämättä ole, vaikka meillä on tällaisia lupauksia kuin esimerkiksi Pauliina Vilponen, päävalmentaja Tore Aleksandersen sanoi.

-Myös harjoittelu olisi Suomessa saatava sellaiselle tasolle, että viikkotuntien määrä olisi niin kuin heillä, 20-25 tuntia.

Ranskan ykkönen oli erittäin varma, kokenut ja hyvä viistolyöjä, puolalaissyntyinen Anna Rybaczewski. Hän teki 14 pistettä. Keskipelaajatyylisesti ristipaikalla pelaava Jelena Lozancic teki 10 pistettä ja 196-senttinen norjalaisverta puoliksi oleva Christina Bauer ylsi yhdeksään pisteeseen. Niistä viisi tuli torjunnoilla. Suomen pelaajista Pihlajamäki ja Jokinen pystyivät torjunnassa lähes samaan.

Suomen ykköspelaaja Lehtonen teki 22 pistettä. Kaikki muut jäivät alle kymmenen pisteen. Suomi ei kuitenkaan pelannut yksipuolisesti: Lehtosen olisi pitänyt saada enemmänkin pistepaikkoja jo jatkopaikan ratkaisseessa avauserässä.

Suomi:
Riikka Lehtonen 22/+12
Sini Häkkinen 9/-4
Laura Pihlajamäki 8/+2
Hanna-Mari Arminen 7/+1
Kaisa Jokinen 6/+2

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle