Venäjä Suomea vahvempi

Ruotsissa viikonlopun aikana pelatun kolmen maan jääpalloturnauksen päätösottelussa Suomi kohtasi Venäjän. Venäjä tuli turnaukseen uusiutuneella miehistöllä ja johdolla. Mm. Michail Svesnikov ja Sergei Obuhov puuttuivat pelaavasta kokoonpanosta ja maajoukkuetta luotsasi Moskovan Dynamon Sergei Firsov.

Ruotsi ottelun tapaan Venäjä aloitti vahvasti. 25 minuutin kohdalla punakone oli takonut 0-3 johdon Igor Larionovin, Pavel Ryazantsevin ja Alexei Dorovkihin maaleilla. Suomen takaa-ajo käynnistyi kun Antti Ekman iski rangaistuslyönnistä 1-3 luvut ja kippari Ville Aaltonen Vesa Vuokilan syötöstä jakson lopussa (41 minuutilla) kavensi taukoluvuiksi 2-3. Ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasainen, kulmat Venäjälle 2-4 ja jäähyt 1 x 10 min Suomella ja Venäjällä 2x5 ja 1 x 10 min.

Toinen jakso Suomen osalta käynnistyi murheellisesti. Toista jaksoa pelattiin tasaisesti 10 minuuttia, jonka jälkeen alkoi Venäjän myllytys. 20 minuutissa (55-75 minuutit) Venäjä iski peräti kuusi maalia, Suomella oli pahimmillaan kaksi pelaajaa jäähyllä ja Venäjällä yksi. Suomen mustan jakson aikana Venäjä karkasi tavoittamattomaan johtoon. Antti Ekmanin toinen maali rangaistuslyönnista ja Pekka Hiltusen kulmamaali olivat enää kosmetiikkaa. Sergei Lomanov jr. iski ottelun loppuluvuiksi 4-10.
Jäähyt toisella jaksolla Suomi 2 x 10 ja Venäjä 1x10  min. Kulmat Suomi 2 ja Venäjä 5.

Turnauksen voitti Ruotsi ja Suomi oli kolmas Venäjän jälkeen.