Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Olympiakarsinnoissa tasatilanne

 
Olympiakarsinnoissa tasatilanne

Beach volleyn naisten olympiakarsinnat alkoivat suomalaisten osalta Turkin Alanyassa perjantaina odotetuin tuloksin Slovakiaa vastaan. Erika ja Emilia Nyström voittivat pelinsä, kun taas Kirsi Hyttinen / Merja Korhonen hävisivät omansa.

Nystömit kaatoivat avauspelissä peruspelillään parin Zuzana Keltosova / Donika Nestarcova (64. ranking) 21-12, 21-6.

- Alussa oli hieman tahmeaa, mutta hyvän syötön kautta pelimme aukesi. Tämä on hieno järjestelmä ja mukavaa pelata Suomen puolesta, kaksoset totesivat toisen suomalaisparin peliä seuraamaan ryhtyessään.

Suomen mestarien Hyttinen / Korhonen tappio tuli Lucia Michalovicova / Lucia Cizmarova (93. ranking) vastaan numeroin 15-21, 19-21.

- Oma pelimme alkoi olla toisessa erässä jo ihan hyvää, mutta pari harmittavaa virhettä ratkaisi erän lopun. Huominen on varmasti parempi ja satsaamme oman pelin parempaan kontrolliin sekä virheettömyyteen, suomalaiskaksikko totesi.

Huomenna suomalaisparit kohtaavat ristiin slovakit. Jos voitot ovat tasan 2-2, pelataan yksi kultainen erä, johon saa valita kumman parin tahansa tai vaikka ottaa yhden pelaajan kummastakin parista. Voittajat selviytyvät turnauksen finaaliin ja häviäjät pelaamaan sijasta kolme.

Turnauksen ykkössuosikkina on Itävalta, jonka ykkösparina pelaavat maailmanlistalla seitsemäntenä olevat Sara Montagnolli / Barbara Hansel sekä Cornelia Rimser / Kerstin Pichler (66. rankingissa). Itävalta johtaa Turkkia avauspäivän jälkeen 2-0.

Kustakin neljästä osaanottajamaasta on kaksi joukkuetta. Näistä neljästä maasta kolme parasta jatkaa cupin toiseen vaiheeseen, joka järjestetään ensi vuonna.

Naisten Continental Cupiin ilmoittautui Euroopasta kaikkiaan 32 maata. Ensimmäisessä vaiheessa pelataan kahdeksan neljän maan turnausta ja toisessa vaiheessa 2011 kuusi neljän maan turnausta, joista voittajat ja kaksi parasta kakkosta pääsevät Euroopan Continental Cupin finaaliturnaukseen 18.-24.6.2012.

Finaaliturnauksen voittaja saavuttaa maalleen olympiapaikan ja kaksi muuta maata pääsee World Cup Olympic Qualification -turnaukseen jahtaamaan vielä uudelleen kisapaikkaa. Näissä jatkopaikoissa otetaan kuitenkin huomioon se, että olympialaisiin on maakiintiöt eli kustakin maasta pääsee olympialaisiin korkeintaan kaksi joukkuetta.

Suomen miesten joukkueita ei osallistu Continental Cupiin.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle