Beachnaiset toiseksi olympiakarsinnoissa

Suomen naisten beach volley maajoukkue sijoittui toiseksi Turkin Alanyassa pelatussa ensimmäisessä olympiakarsintaturnauksessa. Finaalissa suomalaiset Erika ja Emilia Nyström, Merja Korhonen ja Kirsi Hyttinen hävisivät Itävallalle 1-3.

Turnauksen ykköspari, itävaltalaisen maailmanlistan seiskat Sara Montagnolli / Barbara Hansel voittivat kaikki turnauspelinsä. Sunnuntaina Itävaltalaiskaksikko voitti ensin hienosti taistelleet Merja Korhosen ja Kirsi Hyttisen 21-17, 21-15 ja perään Nyströmin kaksoset 19-21, 24-22, 15-13.

Kaukana ei ollut finaalin meneminen ns. Kultaiseen erään ykkösparien kesken, sillä Nyströmeillä oli jo toisessa erässä kaksikin ottelupalloa sekä kolmannessa erässä vielä 12-10- johto.

Itävallan kakkosparin Cornelia Rimser / Kerstin Pichler Nyströmit voittivat 21-19, 14-21, 22-20 ja Korhonen / Hyttinen hävisivät kaksikolle 7-21, 15-21.

Slovakia voitti pronssipelissä Turkin 3-1 ja otti kolmannen jatkopaikan.

Olympiakarsinnat jatkuvat toisen kierroksen turnauksilla ensi syksynä. Continental Cupin finaaliturnaus pelataan kesäkuussa 2012. Finaaliturnauksen voittaja saavuttaa maalleen olympiapaikan ja kaksi muuta maata pääsee World Cup Olympic Qualification -turnaukseen jahtaamaan vielä uudelleen kisapaikkaa. Näissä jatkopaikoissa otetaan kuitenkin huomioon se, että olympialaisiin on maakiintiöt eli kustakin maasta pääsee olympialaisiin korkeintaan kaksi joukkuetta.