Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen Maastohiihto ry ja Santasport - Lapin Urheiluopisto yhteistyöhön

 
Suomen Maastohiihto ry ja Santasport - Lapin Urheiluopisto yhteistyöhön

Suomen Maastohiihto ry on solminut 01.08.2010 alkaen Santasport -Lapin Urheiluopiston kanssa yhteistyösopimuksen (2+2 vuotta), jonka tarkoituksena on edistää ja tiivistää SMH:n ja Lapin urheiluopiston välistä yhteistyötä maastohiihdon markkinoinnin, valmennuksen, tutkimuksen ja olosuhteiden kehittämisen osalta. Sopimus koskee myös SMH:n maastohiihdon edustusjoukkueiden ja ryhmien harjoittelua Lapin Urheiluopistolla. Lisäksi sopimus mahdollistaa ja tarjoaa maastohiihdon seuroille ja piireille laadukkaat ja kustannustehokkaat puitteet
seurojen/piirien omien harjoitusleirien järjestämiseen Lapin urheiluopistolla.
Ounasvaaran Ensilumenkausi avataan lokakuussa

Ounasvaaralle on jälleen varastoitu lunta noin 18 000 kuutiota ja se on riittävä määrä niin että ensilumenlatu toteutetaan heti kun olosuhteet ovat riittävän suotuisat, avauspäivämääräksi on arvioitu 23.10. Varastolumi levitetään viime vuoden tapaan reitille Hiihtostadion- Urheiluopisto joka on edestakaisin noin 5 km. Toisessa vaiheessa kun pakkaset antavat mahdollisuuden myös tykittämiseen niin tehdään hiihtostadionin alue, joka yhdistetään ensilumenlatuun jolloin yhteysmitaksi saadaan noin 6 km.

Viime syksynä Ounasvaaran ensilumenlatu sai hiihtäjiltä runsaasti positiivista  palautetta.  Sen ja nyt Suomen Maastohiihto ry:n kanssa solmitun sopimuksen myötä hiihdon kaikki maajoukkueet (nuoret, B ja A ) pitävät ensilumenleirin Rovaniemellä 5.- 11.11. välisenä aikana. Lisäksi ensilumenolosuhteet mahdollistavat kilpailujen järjestämisen; perinteiset mäen- ja yhdistetyn hiihdon ensilumenkisat pidetään 13.11. Hyppyrimäen peruskorjaus ja uusi hissi parantavat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteita entisestään. Maastohiihdon puolella pidetään FIS Santasport Race kisat 20.-21.11., kisa on samalla myös suomen maajoukkueen tarkkailukilpailu tuleviin maailmancupin kisoihin. Lisäksi perinteiset mäen Continental Cup kisat  pidetään 7.-8.12. ja Tapaninpäivänhiihdot 26.12.

Yleistä Ensilumenkauden avajaisviikkoa vietetään 25.-31.10., jonka yleisteemana on hiihdetään hyväntekeväisyyttä Unicefille.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle