U20: Suomi komeaan kolmen maalin voittoon

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti Valkeakosken Tehtaan kentällä Valko-Venäjän komeasti 3-0 (0-0). Pikkuhuuhkajien osumasta vastasivat Roope Riski kahdesti ja Alexander Ring.

Vahva toinen puoliaika

Ensimmäinen puoliaika oli Suomen selkeää hallintaa. Vierasjoukkueella ei juuri maalitilanteita ollut.

Roope Riski oli päästä pahantekoon jo seitsemän minuutin kohdalla, mutta ensimmäinen kosketus meni hieman liian pitkäksi ja maalivahti ehti väliin. Minuuttia myöhemmin Johannes Westö kikkaili rangaistusalueella näyttävästi, mutta pyörähdyksiä oli yksi liikaa.

Teemu Pukki kokeili ensimmäisellä puoliajalla kahdesti tykkiään ja maalimahdollisuuksia oli myös Juho Lähteellä sekä Westöllä.

Toisella puoliajalla Valko-Venäjä pääsi paremmin peliin mukaan ja ensimmäisen vartin paine oli Suomen päässä. Suomen tilanteet olivat kortilla, kunnes Pukki vapautti Riskin oikealta laidalta läpi 66. minuutilla. Riski laukoi pallon tulisesti verkkoon.

Suomi suoritti toisella puolikkaalla tukun vaihtoja ja etenkin Alexander Ring toi uutta virtaa sinivalkeiden hyökkäykseen. Ring pääsi hyvään vetopaikkaan 77. minuutilla, mutta veto suuntautui päin Valko-Venäjän maalivahtia.

Kuusi minuuttia myöhemmin Ring ei enää epäonnistunut. Riski antoi tarkan keskityksen maalin eteen, eikä Ring paikastaan erehtynyt.

Ottelun loppusekunneilla Riski kaunisteli numeroita vielä kertaalleen. Jaakko Lepola antoi mainion pistosyötön ja TPS-kärki osoitti kliinistä viimeistelytaitoaan.

Suomen urakkaa ottelun loppupuolella helpotti Aliaksandr Kuhan kentältä poisto. Valko-Venäjän  keskikenttäpelaaja katseli punaista korttia 74. minuutilla.

Suomi kohtaa Valko-Venäjän toistamiseen sunnuntaina. Ottelu alkaa Lahdessa kello 16.00.