U20: Viimeisen minuutin maalilla voittoon Valko-Venäjästä

Suomen alle 20-vuotiaat voittivat Valko-Venäjän toistamiseen. Sunnuntaina Lahdessa nähtiin maalirikas ottelu, kun tulevat Pikkuhuuhkajat veivät pelin lukemin 4-3 (2-3). Suomen maaleista vastasivat Riku Heini, Roope Riski, Teemu Pukki sekä Joni Kauko.

Hyvä alku uudelle maajoukkueelle

Suomi aloitti ottelun pirteästi. Jaakko Lepolan keskitykseen pääsi Alexander Ring. Terävä hyökkäys, joka ei vielä kuitenkaan johtanut maaliin.

Valko-Venäjä alkoi päästä mukaan peliin ja sai kymmenen minuutin molemmin puolin hyvät tilanteet.

Vartin kohdalla Tomas Karike Suomen maalilla joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Dzmitry Khlebasolau ampui upean vapaapotkun keskeltä 20 metristä maalin alakulmaan. Vierasjoukkue painosti hienoisesti.

0-2 oli hetken päästä edellisestä osumasta lähellä. Illia Aleksiyevich pelasi laidalta maasyötöllä Aliaksei Haurylovicille boksiin, mutta tämän erinomaiseen syöttöön ei kuitenkaan vieraat ehtineet.

Suomi alkoi nousta Denis Abdulahin hyvällä riistolla omalla alueella. Vastahyökkäyksen kärkenä viiletti Ring, mutta kosketus pelivälineeseen oli liian kova.

24 minuutilla Ring antoi erinomaisen vapauttavan syötön keskelle Roope Riskille, mutta Andrei Shcharbakou tuli vastaan ja torjui.

Kolme minuuttia ja Suomi tasoitti. Ring oli jälleen tehokkaana keskittäen laidasta. Valko-Venäjän pakki ei saanut purettua ja Riku Heini tälläsi kotistadionillaan kovaa takakulmaan.

Maalikarkelot jatkuivat 28 peliminuutilla.  Aleksiyevich ohjasi keskityksestä vieraat johtoon.

Suomi ei hämmentynyt vaan tasoitti minuutin kuluttua. Ring laukoi kuljetuksesta. Maalivahdin torjumaan irtopalloon hyökkäsi Riski ja tilanteeksi kirjattiin 2-2.

35. minuutilla Suomen keskialueella tapahtui virhe, jonka seurauksena Valko-Venäjä pääsi syötellen erinomaiseen paikkaan. Aleksiyevich heilutti verkkoja Karikkeen ollessa maalillaan voimaton.

Suomi haki tasoitusta muun muassa Ringin hyvällä puskulla sekä pelaamalla Riskille boksiin. Värikäs puoliaika päättyi kuitenkin 3-2 vieraiden johdossa.

Kotijoukkue sai erinomaisen alun toiselle jaksolle. 53. minuutilla Abdulahi pelasi hyvin Riskille, joka jatkoi Teemu Pukille boksin oikeassa kulmassa. Vaihdosta juuri sisään tullut Pukki iski pallon komeasti takakulmaan.

Aliaksandr Makas pääsi 58. minuutilla laukomaan, mutta Suomi puolustus peitti hyvin. Tätä seurasi kaksi vieraiden vaarallista kulmaa, jotka Suomi kuitenkin selvitti. Valko-Venäjä painoi vaarallisesti Khlebasolaun johdolla.

Reilun tunnin pelin jälkeen Pukki sai riistettyä pallon vieraiden sivurajaheitosta. Syöttö viereen Riskille, mutta veskari veti tällä kertaa pidemmän korren. Tilanteesta seurasi Suomen painostus, mikä oli edellisiin minuutteihin nähden hyvää vaihtelua.

77. minuutilla Pukki taisteli pallon kulmassa ja keskitti maalille. Abdulahi nousi korkeimmalle, mutta lukemat tulostaululla pysyivät ennallaan.

Kymmenen minuuttia ennen loppua hyvin pelannut Timi Lahti keskitti maalille. Loppuottelu mentiin päästä päähän, mutta kotiyleisön riemuksi Suomi sai tilanteensa aivan lopussa.

Valko-Venäjän maalivahti kaatoi Juho Lähteen boksissa. Tuomari määräsi tilanteesta punaisen kortin ja rangaistuspotkun. Joni Kauko asteli pallon taakse eikä erehtynyt.

- Tiesimme Valko-Venäjän vahvuuden erikoistilanteissa ja he saivatkin niistä yhden maalin. Tehtiin neljä maalia. Iso kiitos pojille. Puoliajalla päätettiin kopissa, että laitetaan luukut totaalisesti kiinni ja tehdään itse pari. Se menikin suunnitelmien mukaan, totesi päävalmentaja Markku Kanerva.

- Kaiken kaikkiaan näistä kahdesta pelistä tuli paljon infoa. Olemme paljon viisaampia jatkon suhteen, valaisi Kanerva uuden projektin alkamisesta.