Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi ei saanut lentopallon EM-kisoja

 
Suomi ei saanut lentopallon EM-kisoja

Suomi ja Viro eivät saaneet lentopallon miesten EM-kisoja vuonna 2013. Päätöksen teki Euroopan lentopalloliiton, CEV:n hallitus ja se julkistettiin liiton yleiskokouksessa Slovenian Ljubljanassa lauantaina. Kisat myönnettiin Puolaan ja Tanskaan.

- Totta kai päätös oli meille pettymys. Yhdessäkään Viron kanssa emme olleet riittävän vahvoja, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen totesi Ljubljanassa hakukilpailun ratkettua.

- Analysoidaan tämä haku, otetaan opiksi ja jatketaan eteenpäin. Tämä oli joka tapauksessa meille molemmille maille iso askel eteenpäin eurooppalaisessa lentopallokentässä. Oli tärkeää olla mukana tässä hakukisassa ja tuoda Suomea ja Viroa esiin lentopallon eurooppalaisina huippumaina.

Sekä Suomi että Viro ovat jo lunastaneet paikkansa vuoden 2011 miesten EM-kisoihin Tshekkiin ja Itävaltaan, Suomi kolmatta ja Viro toista kertaa peräkkäin. Vuoden 2013 EM-kisoissa olisi kaksi alkulohkoa pelattu Tallinnassa ja kaksi alkulohkoa sekä välierät ja mitalipelit Tampereella.

Tanskan ja Puolan EM-kisojen mitaliottelut pelataan Kööpenhaminassa. Puola järjesti viime vuonna naisten EM-kisat, jotka rikkoivat kaikki vanhat katsojaennätykset. Puolassa on muutenkin menossa vahva lentopallobuumi. Tanska puolestaan ei ole koskaan tämän tason arvokisoja järjestänyt ja sen lentopallon taso on aika vaatimattomalla tasolla. EM-kisoja se on kerran aiemmin tuloksettomasti hakenut.

Kahden maan yhteiset EM-kisat eivät ole enää mikään harvinaisuus lentopallossa. Vuoden 2007 naisten EM-kisat järjestettiin Belgiassa ja Luxemburgissa. Vuonna 2011 pelataan miesten EM-kisat Itävallassa ja Tshekissä sekä naisten EM-kisat Italiassa ja Serbiassa.

EM-turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta, jotka jaetaan 4 alkulohkoon. Järjestävät maat saavat automaattisesti paikan osallistua. EM-kisat järjestetään kahden vuoden välein.

Antti Paananen CEV:n valmennusvaliokuntaan

Suomi sai lauantaina myös hyviä lentopallouutisia. Suomen Lentopalloliiton valmennuspäällikkö Antti Paananen valittiin CEV:n upouuden valmennusvaliokunnan jäseneksi. Viisijäseninen valiokunta miettii ja kehittää lentopallon ja beach volleyn valmennusta Euroopassa.

Lentopallon Mestaruusliigan puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä puolestaan jatkaa CEV:n sisäisenä tilintarkastajana.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle