Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

MM-pronssijoukkue Serbia Suomen lohkoon Maailmanliigassa

 
MM-pronssijoukkue Serbia Suomen lohkoon Maailmanliigassa

Kaksi viikkoa sitten päättyneissä MM-kisoissa pronssille taistellut Serbia tulee Suomen lentopallomiesten vastustajaksi ensi kesän Maailmanliigaan. Samaan lohkoon tulee myös kaksi muuta MM-kisoissa pelannutta maata eli yhdeksänneksi sijoittunut Argentiina ja 13. sijalle päätynyt Egypti.

Myös viime kesän Maailmanliigassa Serbia tuli pronssille, Argentiina ylsi viidenneksi ja Egypti jäi 14. sijalle. Suomi oli kolmastoista.

Lentopalloliiton valmennuspäällikkö Antti Paananen oli paikalla Maailmanliigan neuvoston kokouksessa Lausannessa maanantaina ja hän oli tyytyväinen siellä aikaan saatuun Suomen otteluohjelmaan.

- Koulujen päättymisviikonloppuna ja juhannuksena Suomella on vieraspelit ja Power Cupin viikonloppuna pelataan kotipelit Argentiinaa vastaan, Paananen kertoo.

Serbiasta katkeria muistoja

Suomi ei ole koskaan kohdannut Serbiaa Maailmanliigassa. Yhteensäkin maaotteluja Serbiaa vastaan on vain kolme, jotka kaikki Suomi on hävinnyt. Katkerimpana tappiona muistetaan vuoden 2007 EM-kisojen pronssiottelu Moskovassa.

Argentiina on Suomelle tuttu vastus Maailmanliigasta vuodelta 2006. Silloin Suomi voitti yhden neljästä keskinäisestä ottelusta.

Egypti muistetaan hyvin viime kesän liigasta, jossa voitot tasattiin 2-2. Egypti jäi silloin lohkon viimeiseksi ja Suomi oli kolmas Venäjän ja USA:n jäljessä.

Lopputurnaukseen puolet joukkueista

Maailmanliigan 16 maata sijoitettiin entiseen tapaan neljään alkulohkoon, joissa otettiin huomioon viime kesän menestys.

Merkittävin uutuus ensi kesän Maailmanliigassa on, että entisen kuuden sijasta kahdeksan maata pääsee lopputurnaukseen, joka järjestetään Puolassa. Turnauskaupunki on vielä auki. Isäntäjoukkueen lisäksi mukaan pääsevät kaikki neljä lohkovoittajaa ja kolme lohkoissaan toiseksi sijoittunutta joukkuetta.

Maailmanliigan joukkueisiin tuli viime hetkessä vielä yksi muutos, kun Hollanti luopui liigasta ja sen tilalle nostettiin Japani, joka Maailmanliigan karsinnoissa jäi liigan ulkopuolelle hävittyään Etelä-Korealle.

Maailmanliigan lohkot
Lohko A: Brasilia, Puola, USA, Puerto Rico.
Lohko B: Venäjä, Bulgaria, Saksa, Japani.
Lohko C: Serbia, Argentiina, Suomi, Egypti.
Lohko D: Kuuba, Italia, Ranska, Etelä-Korea.

Suomen otteluohjelma
27.-29.5. Egypti-Suomi.
3.-5.6. Serbia-Suomi.
10.-12.6. Suomi-Argentiina.
17.-19.6. Suomi-Serbia.
24.-26.6. Argentiina-Suomi.
29.6.-1.7. Suomi-Egypti.

6.-10.7. Maailmanliigan lopputurnaus Puolassa. Turnauskaupunki on vielä auki. Isäntämaan lisäksi mukaan pääsee neljä lohkovoittajaa ja kolme parasta kakkosta.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle