Suomen U19-pojat kakkosiksi Espoon neljän maan turnauksessa

Suomi ja Ruotsi ratkoivat Espoon EuroFloorball Tour -turnauksen U19-sarjan voiton klo 12 alkaneessa kiihkeässä kamppailussa. Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta Ruotsin voittoon lukemin 5-8 (4-5, 0-1, 1-2). Ruotsi voitti turnauksen, Suomi oli kakkonen ja Tshekki maalieron turvin kolmas ennen Sveitsiä.

Täysvalkoisissa pelannut Suomi sai otteluun katastrofaalisen alun, kun ykkösketju tarjoili pallon maalin eteen Ruotsin Oliver Borgqvistille, jonka laukaus painui Suomen verkkoon kun ottelua oli ehditty pelata vasta 32 sekuntia. Avausmaalin jälkeen Suomi sai otetta pelistä ja loi itselleen tasaisella tahdilla maalintekopaikkoja. Pallonmenetykset ja harhasyötöt pitivät Ruotsin kuitenkin pelissä vahvasti mukana. Suomen maalilla torjunut Tomi Aaltonen esti yksin läpi karannutta Borgqvistiä tekemästä ottelun toista maaliansa, mutta ei voinut mitään 15-vuotiaan Albin Sjögrenin laukaukselle 11 minuutin kohdalla.

Suomi toipui takaiskuista ja nousi nopeasti 0-2-tappioasemasta 4-2-johtoon. Kenties pieni hyvänolon tunne valtasi maalirykelmän jälkeen nuoren joukkueen ja tauolle mentiin 4-5-ruotsalaisjohdossa.

Toisessa erässä etenkin Miikka Sokan johtama kakkoskentällinen pyöritti Suomen peliä ajoittain näyttävästi, mutta tuloksetta. Erän ainoasta maalista vastasi Ruotsin Emil Johansson. Vaikka vieraiden Kasper Hedlund ei onnistunut kolmannen erän alussa tuomitussa rangaistuslaukauksessa, syvensi hän Suomen ahdinkoa syöttämällä ensin Alexander Ruddin ylivoimamaalin ja myöhemmin viimeistelemällä itse 4-8-osuman.

Suomi lähti tosissaan ajamaan takaa Ruotsin neljän maalin johtoa ottamalla maalivahdin pois ja lisäämällä fyysisyyttä peliin. Niko Lehtonen pääsi tekemään 5-8-maalin aivan ruotsalaisvahti Tobias Steineckin nenän edestä. Kovasta yrityksestä huolimatta tämä jäi ottelun viimeiseksi maaliksi ja Ruotsi sai aloittaa voittojuhlansa.
- Annoin täydet sata prosenttia joukkueelle jokaisessa vaihdossa ja pyrin aktiivisesti maalia kohti, Lehtonen kuvaili omalta osaltaan ottelun loppuhetkiä.
- Tappio Ruotsille harmittaa paljon, mutta ensimmäinen maajoukkueturnaus oli kuitenkin hieno kokemus, ruotsalaisessa IBK Sirius -joukkueessa seuratasolla pelaava Lehtonen kuvaili.

Nico Salo tarjosi isännille lohtua ratkaisemalla ottelun jälkeisen rangaistuslaukauskilpailun ja ansaiten näin Suomelle yhden lisäpisteen turnauksen sarjataulukkoon. Suomi sijoittui turnauksessa toiseksi ennen aiemmin päivällä toisensa kohdanneita Tshekkiä ja Sveitsiä.

U19-turnauksen tähdistöön valittiin Suomen joukkueesta hyökkääjä Miikka Sokka ja puolustaja Kaapo Savinainen.

Salibandya, Espoo
EuroFloorball Tour
U19-pojat

Suomi - Ruotsi 5-8 (4-5, 0-1, 1-2)

1. erä: 0.32 Oliver Borgqvist 0-1, 11.00 Albin Sjögren (Alex Kjellbris) 0-2, 11.10 Tuomas Iiskola (Markus Lehtivuori) 1-2, 12.42 Sami Johansson (Ville Turula) 2-2, 13.44 Iiskola (Aaron Fagerholm) 3-2, 13.59 Niko Mäkelä (Niko Lehtonen) 4-2, 14.56 Sjögren (Kevin Lieback-Asp) 4-3, 15.47 Simon Jirebeck (Alexander Rudd) 4-4, 18.02 Jirebeck (Filip Stenmark) 4-5.
2. erä: 26.13 Emil Johansson (Joakim Pettersson) 4-6.
3. erä: 47.13 Rudd (Kasper Hedlund) 4-7, 56.17 Hedlund (Johansson) 4-8, 58.58 Lehtonen (Ville Turula) 5-8 im.

Suomi voitti otteluun kuuluvan rangaistuslaukauskisan. Pisteet Ruotsille 2-1.

Torjunnat:
Tomi Aaltonen Suomi 4+4+9=17,
Tobias Steineck Ruotsi 6+6+5=17.

Jäähyt: Suomi 2x2 min, Ruotsi 0 min.

Yleisöä: 512.

Tshekki - Sveitsi 5-5 (1-2, 2-2, 2-1). Tshekki voitti rangaistuslaukauskisan.

Turnauksen lopputilanne: Ruotsi 8 pistettä, Suomi 6, Tshekki 2 (maaliero 16-20), Sveitsi 2 (maaliero 9-15).