Naiset kaatoivat Ruotsin avausottelussaan

Suomi - Ruotsi 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Ottelun alku oli tasaista pelailua kummankaan joukkueen saamatta selkeitä maalintekotilanteita. Muutaman pelatun minuutin jälkeen ei ollut epäselvää kumpi joukkue ottelua hallitsee. Suomi loi hyviä maalintekotilanteita niissä kuitenkaan onnistumatta. Ensimmäisen erän loppupuoliskolla Ruotsi sai kahden pelaajan ylivoiman Mira Jalosuon ja Annina Rajahuhdan saadessa jäähyt kiinnipitämisestä ja vartalotaklauksesta. Joukkue taisteli hyvin alivoimatilanteen, Ruotsi ei saanut vaarallisia maalintekotilanteita aikaan ja takaiskulta vältyttiin. Alivoimasta selvittyä ottelun painopiste siirtyi jälleen Ruotsin kenttäpuoliskolle.

Toinen erä oli täydellistä Suomen hallintaa. Suomen joukkue oli selkeästi liikkeellä kevyemmällä jalalla, karvattiin hyvin ja otettiin vastustaja kiinni heti ylhäältä. Kova työ palkittiin, kun toista erää oli pelattu 9.32. Joukkueen kapteeni Saara Tuominen pääsi yksin läpi ja teki Kim Martinin jalkojen välistä Suomen avausmaalin. Toinen maali oli myös hienoa katseltavaa kun Karoliina Rantamäki harhautti siniviivan jälkeen Ruotsin puolustajan ja laukoi upeasti oikeaan ylänurkkaan ohi Kim Martinin. Tässä maalissa nähtiin kiekottoman pelaajan tärkeä rooli Saara Tuomisen ollessa mukana hyökkäyksessä. Toisen erän maalivahtien torjunnat 4-13 kuvaavat myös hyvin Suomen hallintaa.

Kolmannen erän Suomi pääsi aloittamaan ylivoimalla Emilia Anderssonin saadessa jäähyn huitomisesta toisen erän loputtua, näin päästiin hallitsemaan heti erän alkua. Tasan kolme minuuttia oli erää kulunut kun joukkueemme parhaana pelaajana palkittu Michelle Karvinen kilautti yläriman kautta Suomen kolmannen maalin. Myös kolmannen erän maalipaikat kirjattiin selkeästi Suomelle.

Päävalmentaja Pekka Hämäläinen ottelun jälkeen:

Olimme kaikilla osa-alueilla Ruotsia edellä pelirakenteen pysyessä hyvin kasassa. Maalipaikat kirjattiin selkeästi Suomelle ja jokaisessa erässä loimme niitä yhtä paljon. Ykköskenttämme, Karoliina Rantamäki, Saara Tuominen, Michelle Karvinen hyökkääjinä ja Jenni Hiirikoski, Rosa Lindstedt puolustajina oli omaa luokkaansa tehden kaikki Suomen maalit. Myös muut kentät painoivat pelin pääosin Ruotsin päätyyn ja olisivat voineet saada yhtälailla onnistumisia. Maalissa Noora Räty hoiti yhden läpiajon ja torjui jäätävästi Ruotsin harvat laukaukset.

Suomen parhaana palkittiin Michelle Karvinen.