Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Seiväshyppääjä Eemeli Salomäki sai kolmen kuukauden kilpailukiellon

 
Seiväshyppääjä Eemeli Salomäki sai kolmen kuukauden kilpailukiellon

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus on kokouksessaan 10.11.2010 päättänyt asettaa seiväshyppääjä Eemeli Salomäen kolmen kuukauden kilpailukieltoon urheilussa kielletyn lääkeaineen käytöstä. SUL:n ja Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) tekemän selvityksen mukaan Salomäki on käyttänyt Indapamida -nimistä lääkettä, joka näkyi Salomäen Joensuun Eliittikisojen yhteydessä antamassa dopingtestissä 21.8.2010.

SUL:n ja ADT:n tekemissä selvityksissä on käynyt ilmi, että Salomäki on luullut käyttäneensä indometasiinia sisältänyttä särkylääkettä olkapäävammansa hoitoon, minkä Salomäki on myös testitilaisuuden yhteydessä ilmoittanut. Lieventävänä asianhaarana tapauksessa on pidettävä sitä, että Salomäen käyttämän lääkeaine on virheellisesti merkitty sallituksi ADT:n julkaiseman Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2010 -oppaassa. Lisäksi asiassa on otettu huomioon, että ADT:n valvontalautakunnan lausunnon mukaan Salomäki ei ole saanut urheilullista hyötyä kyseisen lääkeaineen käytöstä.

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Antti Pihlakoski painottaa, että SUL noudattaa antidopingohjelmansa mukaista tiukkaa linjaa myös inhimillisten virheiden seurauksena tapahtuneiden väärinkäytösten kohdalla.

- Vaikka kyse on sarjasta inhimillisiä erehdyksiä eikä urheilija ole lääkeaineella pyrkinyt urheilusuorituksen parantamiseen, urheilija vastaa aina elimistöstään löytyvistä aineista. Antidopingsäännöstöön sekä  ADT:n valvontalautakunnan lausuntoon ja SUL:n sovittelulautakunnan lausuntoon perustuen olemme asettaneet Salomäen 3 kuukauden kilpailukieltoon.

Eemeli Salomäen kilpailukielto on alkanut 27.9. jolloin ADT ilmoitti hänelle positiivisesta dopingnäytteestä. Kilpailukielto päättyy 27.12.2010 ja Salomäki on sen jälkeen vapaa jatkamaan urheilu-uraansa.

Kilpailukiellon lisäksi Salomäen kilpailutulos Joensuun Eliittikisoissa 21.8. on mitätöity ja hän menettää kilpailussa saamansa mitalit, palkinnot ja palkintorahat.  Salomäki on ilmoittanut lähettävänsä oman lausuntonsa asiasta STT:lle tänään.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle