USA jätti naiset nollille

USA - Suomi 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

Eilisen voitokkaan Ruotsi-ottelun jälkeen Suomi kohtasi keskiviikon iltaottelussa USA:n.

Ottelu alku lähti Suomen kannalta hyvin käyntiin ja ottelun alussa Suomi oli hyvin pelissä mukana. Ensimmäiset vaihdot osoittivat kaikilta neljältä ketjulta hyvää pelirohkeutta ja kauttaaltaan hyvää aktiivista pelaamista. USA:n ensimmäinen maali syntyi ajassa 4.08 ja tämän jälkeen Suomen aktiivinen ote ja rohkeus pelaamiseen hieman katosi. USA hallitsi ottelun ensimmäisen erän loppupuoliskoa ja ajassa 14.52 USA siirtyi Brianna Deckerin maalilla 0-2 johtoon.

Toisessa erässä Suomi hieman paransi otetta ja sai muutaman hyvän maalipaikan niissä kuitenkaan onnistumatta. Kokonaisuudessaan toinen erä oli ensimmäisen erän tapaan pääosin USA:n hallintaa. USA hyödynsi maalipaikat onnistuen maalinteossa kahdesti.

Kolmannessa erässä Suomi pääsi paremmin kiinni USA:n vauhtiin ja tämä erä oli ottelun tasaisin maalivahtien torjuntojen ollessa 9-7.

Päävalmentaja Pekka Hämäläisen mukaan Suomella oli alussa vaikeuksia sopeutua USA:n vauhtiin. Ottelun edetessä pääsimme paremmin kiinni pelinopeudesta ja kolmannessa erässä saimme aikaan hyviä maalintekopaikkoja. Positiivisena yllätyksenä oli, että muutamat nuoret pelaajat haastoivat vastustajan rohkeasti ja näyttivät pystyvänsä pelaamaan maailman huippumaata vastaan. Myös maalivahtimme Maija Hassinen onnistui hienosti ja omalta osaltaan antoi mahdollisuuden pelata vaikkapa voitosta. Tämä ottelu oli osoitus opintomatkasta kansainväliselle huipputasolle.