Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Grange otti toisen voittonsa Levin rinteessä

 
Grange otti toisen voittonsa Levin rinteessä

Jean-Baptiste Grange voitti Levin pujottelun maailmancupin avauksen. Ranskalainen johti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ja sinetöi voittonsa varmalla toisen kierroksen laskulla.

– Hyvä kilpailu minulta, erityisesti toinen lasku. Ensimmäisellä olin hiukan jännittynyt mutta sain tehtyä puhtaan laskun. Toisella laskulla pääsin näyttämään mitä osaan, Grange kertoi kilpailun jälkeen.

– Hieno alku kaudelle ennen kotikisaani Val d’Iseressä. Toivon, että pystyn tekemään siellä saman tuloksen.

Grange nousi samalla Levin miesten maailmancupin menestyneimmäksi urheilijaksi. Toissa vuoden voiton lisäksi
Grange laski kolmanneksi viime vuoden kilpailussa.

Päätöskierroksen nopeimmasta ajasta vastasi Andre Myhrer. Kulmikkaalla tyylillään ruotsalainen nousi ensimmäisen kierroksen neljänneltä sijaltaan toiseksi.

Toisen kierroksen – ja samalla koko kilpailun – kolmanneksi nopein oli Kroatian Ivica Kostelić.

– Olen tyytyväinen, että pystyin laskemaan podiumille ilman suurta riskinottoa. Tulen varmasti tarvitsemaan monia tällaisia tuloksia, kokonaiscupin voittoon tähtäävä Kostelić kertoi.

Levillä päästiin taas laskemaan erinomaisessa kunnossa olleessa rinteessä kannustavan yleisön edessä.

– Tarvitsemme tätä kilpailua, se on erittäin hyvä maailmancupille. Levillä ihmiset näkevät, että kilpailuja voidaan pitää muuallakin kuin Alpeilla, Yhdysvalloissa ja Kanadassa, Kostelić kiitteli kilpailun tunnelmaa.

Suomalaisten kisa pannukakuksi – vain Santeri Paloniemi maaliin

Levin rata osoittautui haastavaksi isolle joukolle laskijoita. Suomalaisittain kisa sujui mollivoittoisesti. Lähtönumerolla 39 ensimmäiselle kierrokselle startannut Kalle Palander sortui sisäsuksivirheeseen ja ohitti portin väärältä puolelta jyrkän osuuden alkumetreillä. Torniolainen viihdytti kuitenkin Levin runsaslukuista yleisöä ja laski maaliin asti. Tempustaan Palander kuittasi 199 Sveitsin frangin  (n. 149 euroa) sakon.

– Harmittaa ihan vietävästi, tänään tarjottiin kyllä helppoja sijoituksia. Ei olisi tarvinnut kuin ehjä lasku maaliin, ei vain ollut miestä ottamaan sitä.  Hirveä uho päällä koko viikon, ja sitten ei saa mitään aikaiseksi. Se on helvetin noloa, Palander lausui suorituksensa jälkeen.

Muista suomalaisista lupaavinta vauhtia piti Andreas Romar. Vasa Skidklubbin kasvatti teki lähtönumerolla 76 koko ensimmäisen kierroksen parhaan väliajan, mutta lento katkesi ulosajoon jyrkällä osuudella. Romarin kanssa saman kohtalon jakoivat niin Victor Malmström, Marcus Sandell kuin myös Joonas Räsänen.

Suomalaislaskijoista ainoana ensimmäisen kierroksen radan loppuun selvitti tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Santeri Paloniemi. Lopputuloksissa hän oli sijalla 44, karsiutuen 30 toiselle kierrokselle yltäneen joukosta.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle