Petri Vehanen pelasi Suomen maalilla erinomaisen ottelun.

Suomi Karjala-turnauksen voittoon

Karjala-turnaus, Suomi-Ruotsi 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

Tätä iltaa on odotettu koko viikonloppu! Jännitysnäytelmä Suomi-Ruotsi käynnistyi Hartwall Areenassa, eikä täpötäydeltä Areenalta ole tänäänkään puuttunut tunnelmaa.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta sitäkin fyysisempää kiekkoa kyllä. Kovat taklaukset ja nopeatempoinen peli viihdyttivät loppuunmyytyä Areenaa.

Ajassa 8.12 Suomen hyökkääjä Lennart Petrell ja Ruotsin hyökkääjä Jakob Silfverberg ottivat mittaa toisistaan siinä määrin, että kahden minuutin rangaistus odotti kumpaakin. Topi Jaakola otti estämisestä lähes heti perään Suomen toisen rangaistuksen.
Kolmannen kerran Leijonat joutui alivoimalle erän lopussa, kun Ossi Väänänen lähti rangaistusaitioon. Suomi säästyi kuitenkin takaiskuilta. Joukkueen tehokas alivoimapelaaminen ja Petri Vehasen paraatitorjunnat olivat Leijonien aseita ensimmäisessä erässä.

Myös ottelun toisessa erässä näkyi Suomen joukkueen halu voittaa ja kotiyleisö kannustikin omiaan raivoisasti. Ajassa 29.12 Ruotsin Daniel Brodin sai kaksiminuuttisen ryntäyksestä. Suomella oli useita hyviä paikkoja siirtyä johtoon, mutta hyvä yritys ei tuottanut tulosta. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 31.43, kun Ruotsin Robert Nilsson laukoi kiekon maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Björn Melin ja Niklas Persson. Suomen Juhamatti Aaltonen sai erän päätteeksi kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

Kolmas erä oli Suomen juhlaa. Tunnelma Areenassa oli huumaava ja Suomen lippujen määrä katsomossa uskomaton. Ruotsin jäähyillessä alkoi tapahtua: Suomi pyöritti Ruotsin päässä ylivoimalla kunnes vihdoinkin tuli se mitä oli odotettu. Maali! Kun erää oli pelattu 10 minuuttia, Pasi Puistola tykitti kiekon verkkoon Jori Lehterän ja Janne Niskalan syötöistä. Areena täyttyi huudosta, kun kiekkofanit saivat mitä halusivat. Ajassa 52.04 Suomen Petri Kontiola teki upean 2-1 maalin, johon syöttäjiksi merkittiin Janne Lahti ja Jyrki Välivaara. Maalijuhlat jatkuivat aivan erän loppuun asti. Pelikellon näyttäessä 56.48 Jarkko Immonen laukoi kiekon maaliin Janne Lahden ja Antti Pihlströmin syötöistä. Kapteeni Ville Peltonen viimeisteli ajassa 59.26 Suomen 4-1 voiton.

Voitto Ruotsista toi Suomelle samalla Karjala-turnauksen turnausvoiton.