Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Markku Kanerva liittyy Huuhkajien valmennusryhmään.

Kanerva A-maajoukkueen valmennusryhmään

 
Kanerva A-maajoukkueen valmennusryhmään, Laurikainen Pikkuhuuhkajiin

Suomen Palloliitto (SPL) on uudistanut miesten A-maajoukkueen ja nuorten- sekä poikamaajoukkueiden valmennusryhmiä.

Markku Kanerva Huuhkajien kakkosluotsiksi

Alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta vuodesta 2004 valmentanut Markku Kanerva on tehnyt vuoden 2011 kattavan sopimuksen A-maajoukkueen valmentamisesta.

Kanerva on A-maajoukkueen toinen valmentaja vuonna 2011, ja Palloliitto jatkaa uuden päävalmentajan hakuprosessia. Kanervan tehtäviin kuuluu uuden päävalmentajan perehdyttäminen maajoukkueen toimintaan. Kanervan toimenkuvaan kuuluvat myös valmentajakoulutus ja yhteydenpito Veikkausliigaseuroihin.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Mika Laurikainen. Laurikainen on valmentanut kuluvan vuoden alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan toimenkuvaan kuuluu myös poikamaajoukkueiden teknisen johtajan tehtävät joukkueen valmennuksen ohessa, sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueen toiminta. Laurikainen vastaa teknisen johtajan roolissa maajoukkueiden yhteisistä toimintatavoista, valmennusrakenteesta, pelitavasta ja pelillisestä identiteetistä. Laurikaisen sopimus päättyy vuoden 2013 lopussa.

Kimmo Lipponen ottaa vastuulleen alle 19- ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueiden valmennuksen Mika Laurikaisen siirryttyä alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi. Lipposen vastuulle kuuluvat lisäksi akatemiatoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen ja oppilaitosyhteistyö. Hän osallistuu myös nuorten sarjajärjestelmiä koskevaan kehitystyöhön, ja vastaa maajoukkuepelaajien yksilökeskeisen valmennuksen kehittämisestä.

A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana toimineen Antti Niemen rooli tulee laajentumaan vuodesta 2011 alkaen. Niemi vastaa A-maajoukkueen maalivahtivalmennuksen ja pelaajatarkkailun lisäksi Palloliiton maalivahtivalmennuksen koordinoinnista eri ikäluokissa. Niemi vastaa maalivahtivalmennuksen yleisistä toimintatavoista ja periaatteista, sekä yksilöllisen valmennuksen koordinoinnista. Myös alueellisen maalivahtivalmennustoiminnan organisointi ja kehittäminen kuuluu Niemen vastuualueisiin.

Maajoukkuetoiminnan muutosten myötä SPL avaa myös haun alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi. Tehtävään kuuluu U17, U16 ja U15 maajoukkueiden valmennuksen ja pelaajatarkkailun lisäksi aluevalmennuksen koordinointi, sekä seura- ja aluevalmentajien yhteistyön koordinointi sekä piirijoukkueyhteistyö. Alle 17-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja osallistuu myös nuorten sarjajärjestelmien kehitystyöhön.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle