Suomen miehet voittivat oman alkulohkonsa.

Suomi löi Venäjänkin ja kohtaa huomenna puolivälierässä Latvian

Alkulohkon viimeisessä kamppailussa Suomi kohtasi Venäjän. Molemmat joukkueet olivat voittaneet alkusarjan kaksi edellistä ottelua, joten ottelun panoksena oli lohkovoitto. Suomi pelasi turnauksen tähän mennessä parhaan ottelunsa ja kaatoi Venäjän 14-2 (5-2, 2-0, 7-0).

A-lohkon voittajana Suomi kohtaa keskiviikkona pelattavassa puolivälieräottelussa Latvian.

Vahva aloitus Suomelta

Suomi pelaa terävästi ensimmäisissä vaihdoissa ja Juha Kivilehto avaa turnauksen maalitilinsä laukomalla maalin kulmalta pallon takayläkulmaan ajassa 1.42. Seuraavassa vaihdossa pallo kulkee näyttävästi jälleen pelaajalta toiselle ja Henri Johansson iskee maalintekijän elkein Suomen 2-0 johtoon. Maxim Pukenisin istuessa jäähypenkillä Tatu Väänänen tarjoilee nappisyötön Mika Kohoselle, joka lataa suoraan syötöstä Suomen 3-0 johtoon.

Venäjä kahdella maalilla hetkeksi mukaan peliin

Venäjä kaventaa erän puolivälissä, kun Artem Olin on jäänyt Suomen puolustuksen taakse. Anatoly Bykovin pitkä pystysyöttö tavoittaa Olinin, joka ohittaa Suomen maalilla torjuneen Jani Naumasen matalalla laukauksella. Puolitoista minuuttia myöhemmin tilanne kaventuu edelleen, kun Valeri Maslov tuo Venäjän jo maalin päähän. SSV-kenttään tänään jälleen paluun tehnyt Oscar Hänninen ottaa arvokkaan kaksinkamppailuvoiton laidassa ja saa syötettyä pallon Harri Forstenille sektoriin. Forstenin laukaus uppoaa vastustamattomasti ohi veräjänvartija Sergey Pronyakovin ja Suomi ottaa jälleen kahden maalin johtoaseman. Ajassa 18.48 Bykov vauhdittaa Mikko Kohosen laidan yli, sillä seurauksella, että joutuu itse kahden minuutin istunnolle ja Kohonen jättää pelin kesken. Suomi hyödyntää toisenkin tarjotun erikoistilanteen ja asialla on sama kaksikko kuin ensimmäisessäkin ylivoimamaalissa. Väänänen tarjoilee jälleen millintarkasti lapaan ja Mika Kohonen laukoo taukolukemiksi 5-2.

Tiitu ja Moilanen aloittavat maalinteon toisessa erässä

Venäjä vaihtaa maalivahtia toiseen erään. Ensimmäisenä tuoreen maalivahdin ohittaa kakkoskentän oikeaan laitaan Mikko Kohosen tilalle tullut Mika Moilanen. Jani Kukkola tarjoilee maalin takaa suoraan lapaan ja Moilanen laukoo tilanteeksi 6-2. Suomi hallitsee palloa ja pitkän vahvan vaiheen päätteeksi Tero Tiitu kiskaisee pallon yläkulmaan ajassa 27.49. Pian Suomen seitsemännen maalin jälkeen Forsten satuttaa jalkaansa eikä palaa enää kokoonpanoon tässä ottelussa. Toisessa erässä nähdään vielä peräti neljä kahden minuutin rangaistusta, mutta kumpikaan joukkue ei onnistu erikoistilanteita hyödyntämään. Venäjä pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan, mutta todelliset maalipaikat jäivät tällä kertaa uupumaan. Toiselle erätauolle mennään lukemissa 7-2.

Maalivainu kohdillaan viimeisessä erässä

Suomi viimeistelee kolmannessa erässä tehokkaasti. Tiitu iskee illan toisen osumansa Esa Jussilan syötöstä ajassa 46.20. Sitten on Moilasen vuoro napauttaa pallo sisään Kivilehdon tarkasta passista. Tiitu viimeistelee hattutemppunsa ajassa 48.39, kun mies näyttää, että laukaus lähtee vähän huonommastakin asennosta. Johansson laukoo Suomen 11-2 johtoon, jonka jälkeen on Moilasen vuoro viimeistellä illan toinen hattutemppu. Ajassa 51.24 Suomi kymmenen maalia Venäjää edellä. Maalinteossa onnistuvat vielä Hyvärinen ja Tiitu, joten loppunumerot kirjataan Suomelle 14-2.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Suomen joukkueesta parhaana palkittu Mika Moilanen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

-Oli ihan ok peli meiltä. Saatiin hyvä alku, sitten päästettiin hetkeksi kaveri mukaan ja tuli pari pientä loukkaantumistakin meille, kolmannessa erässä kaveri alkoi sitten jo vähän väsähtää. Laitettiin paikoista hyvin sisään tänään.

Myös maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky totesi joukkueen pelanneen odotetunlaisen ottelun.

-Ihan peruspeli meiltä, aikalailla sitä, mitä odotettiinkin. Tosi hyvä lähtö peliin, ensimmäiset 7-8 minuuttia ja 3-0 meille. Sitten välimatkat kasvoivat eikä jalka tuonut alaspäin riittävän nopeasti. Toisessa erässä saatiin pelistä kiinni ja tuli jälleen sellaista joukkueena tekemisen meininkiä mukaan. Vaikka tehtiin vain kaksi maalia toisessa erässä, niin paikkoja oli useampiinkin. Kolmannessa erässä saatiin hyvin peliä käyntiin ja samalla kaveri alkoi vähän väsyä.

Suomi kohtaa puolivälierässä Latvian. Ottelu pelataan keskiviikkona 8.12. kello 17.45.