Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Järjestelyt hyvällä mallilla kumparelaskun maailmancupin avauksessa Rukalla

 
Järjestelyt hyvällä mallilla kumparelaskun maailmancupin avauksessa Rukalla

Kumparelaskun maailmancupin avauskilpailujen järjestelyt etenevät vauhdikkaasti Kuusamon Rukalla. Suomen ja muiden maiden urheilijat pääsevät avaamaan lauantaina freestylehiihdon maailmancupin loistavissa olosuhteissa.

Viime viikonloppuna uusiksi tehty kumpareikko on kerännyt runsaasti kehuja ulkomaisilta kilpailijoilta ja valmentajilta. Reilut parikymmentä henkilöä on työskennellyt kumpareikon parissa viikonlopusta lähtien ja työn jälki on kerännyt kiitosta.

”Ainuttakaan negatiivista palautetta ei ole rinteestä tullut. Rinne on erinomaisessa kunnossa ja talkooväki on tehnyt hienoa työtä suorituspaikkojen eteen”, kilpailunjohtaja Jussi-Pekka Kinnunen totesi talkooväen aamupalaverissa keskiviikkona.

Ainoastaan käynnissä oleva lentoemäntien ja stuerttien lakko on aiheuttanut päänvaivaa kilpailuorganisaatiossa.

”Joukkueet ovat saapuneet tunturiin ja joidenkin henkilöiden osalta jouduimme lakosta johtuen tekemään erikoisjärjestelyitä matkustamiseen. Suurin vaikutus lakolla on kuitenkin joukkueiden poistumiseen Rukalta, kun seuraava maailmancupin kilpailu on jo ensi viikon keskiviikkona Ranskan Meribelissä. Käytännössä matkusaikaa on vain yksi vuorokausi, joten joudumme toden teolla miettimään vaihtoehtoisia ratkaisuja, mikäli lakko jatkuu viikonlopun yli”, kilpailuiden järjestelyistä vastaava Marko Mustonen Ski Sport Finlandista summasi lentolakon vaikutuksia kilpailun järjestelyihin.

Mustonen oli Kinnusen tavoin erittäin tyytyväinen kisajärjestelyiden etenemiseen.

”Meillä on talviset, erittäin hienot olosuhteet kilpailujen järjestämiseen. Lunta on rinteessä paljon ja meillä todella hyvä järjestelyorganisaatio tässä taustalla. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan järjestelyiden osalta.”

Suomen joukkueen tavoitteista lajijohtaja Mustonen on vielä varovainen, mutta koko joukkue lähtee kilpailuun tavoittelemaan paikkaa 16 parhaan finaaleissa.

”Siitä tietenkin lähdetään, että suomalaisurheilijoita nähdään loppukilpailussa ja sen jälkeen on mahdollisuudet mitä vaan, mihin laskijoiden onnistumiset antaa myöten. Erityisesti kotirinteessä laskeva Ville Miettunen on ollut hyvässä iskussa ja myös muilta urheilijoilta odotetaan näyttäviä suorituksia kisayleisön riemuksi”, Mustonen kertoi.

Suomen kumparemaajoukkueen urheilijat Arttu Kiramo, Juuso Lahtela, Ville Miettunen ja Jussi Penttala sekä valmentaja Sami Mustonen ja lajijohtaja Marko Mustonen ovat median tavattavissa torstaina ja perjantaina kilpailujen virallisten harjoitusten yhteydessä Rukalla. Harjoitukset pidetään Rukan kumparerinteessä torstaina kello 15.00 – 18.00 ja perjantaina kello 15.00 – 17.30.

Kumparelaskun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle