Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Murtunut peukalo pakottaa Andreas Romarin sairaslomalle

 
Murtunut peukalo pakottaa Andreas Romarin sairaslomalle

Suomen alppihiihtomaajoukkueessa laskevalla Andreas Romarilla on edessään kahden viikon sairasloma murtuneen sormen takia. Romarin peukalo murtui kaksi viikkoa sitten Kanadan Lake Louisessa maailmancupin vapaalaskussa ennen syöksylaskun varsinaista kilpailua.

– Vedin kepin läpi aika pahasti. Kun otin hanskan pois kädestä, huomasin peukalon olevan vinossa. Kipua ei juuri tuntunut, joten lääkärit ja fysioterapeutit olivat sitä mieltä, että sormesta on sivuside poikki, Romar kertaa.

Koska vamma oletettiin vähäiseksi, Romar jatkoi laskemista käsi teipattuna. Kun hän palasi Suomeen, sormesta otettiin kuvat diagnoosin varmistamiseksi. Tuolloin paljastui, että peukalo onkin murtunut. Joukkueen lääkäri Eero Hyvärinen leikkasi sormen tänään keskiviikkona.

– Vamman vakavuus tuli aikamoisena yllätyksenä, mutta eihän sille mitään mahda. Treenaamaan pääsen näillä näkymin vasta joulun jälkeen, sanoo Romar.

Jos toipuminen sujuu odotetusti, Romar nähdään jälleen maailmancupissa 14.–16. tammikuuta Wengenissä Sveitsissä. Kauden päätavoite siintää helmikuisissa Garmisch-Partenkirchenin MM-kisoissa.

– Garmischin rinteestä on pelkästään hyviä kokemuksia, joten siellä on mahdollisuudet vaikka mihin. Ensin on tietysti saatava sormi kuntoon ja tuloksia muista kisoista, Romar toteaa.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.comTakaisin edelliselle sivulle