Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkikotkat jatkavat pistejahtia maailmancupissa ja Continental cupissa

 
Mäkikotkat jatkavat pistejahtia maailmancupissa ja Continental cupissa
Mäkihypyn maailmancupin seuraavat kilpailut käydään Harrachovissa(CZE) 11.-12.12.2010. Kilpailu hypätään HS 142-mäessä. Suomen mäkikotkista Ville Larinto, Matti Hautamäki, Kalle Keituri ja Olli Muotka ovat maailmancup-pistetaistelussa mukana.
 
Päävalmentaja Pekka Niemelä odottaa koko nelikolta hyvää panosta viikonloppuna.
- Odotuksissa on että Keituri ja Muotka pääsisivät avaamaan kauden pistetilit nyt Harrachovissa. Molemmat ovat saaneet nyt rauhassa harjoitella kotona viikon ja päässeet hakemaan hyppäämisen tasoa toivottavasti askeleen lähemmäs sitä omaa potentiaaliaan.
 
Vahvasti kauden avanneet Ville Larinto on maailmancupin kokonaispisteissä toisena ja Matti Hautamäki viidentenä.
- Larinnolta ja Hautamäeltä voi odottaa edelleen sijoittumista sinne kilpailun kärkikymmenikköön Harrachovissa, täysosumapäivänä palkintopallille. Nöyrin mielin lähdetään, mutta tietenkin haastamaan taas. Potentiaalia kärkeen löytyy, mutta maailmancupin kärjessä kilpailu on äärettömän kovaa, muistuttaa Niemelä.
 
Suomen joukkueessa mäkiviikolla kilpailee ainakin 5 hyppääjää, mutta vielä tavoitellaan kuudetta paikkaa.
- Olisi erinomaista jos saisimme vielä kuudennen paikan mäkiviikolle. Olli Muotkalla on hyvät mahdollisuudet saada toivottu lisäpaikka menestyessään. Toisaalta eiliset hyvät tulokset Rovaniemen Continental cupista, Koivurannan sijoittuminen toiseksi, ovat hyviä uutisia. Lisäpaikkaa tavoitellaan edelleen myös Continental cupin menestyksen kautta, kertaa Niemelä tilanteesta.
 
Koivuranta 2. ja Ruuskanen 6. Rovaniemen Continental cupissa
 
Rovaniemen Ounasvaaralla käytiin mäkihypyn FIS Continental cupin avauskilpailut HS 100-mäessä 7.-8.12.2010. Tiistaina ei vielä saatu parasta tulostasoa irti, mutta keskiviikon kilpailussa Anssi Koivuranta ja Juha-Matti Ruuskanen pääsivät omalle tasolleen. Kilpailun voitti Saksan Stephan Hocke 92,5 ja 95 metriä kantaneilla hypyillään. Koivuranta sijoittui kilpailun toiseksi hypättyään kilpailussa 93 ja 92,5 metriä. Juha-Matti Ruuskanen oli kilpailun 6.
 
Suomen Continental cup-joukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola oli tyytyväinen Rovaniemen avauskilpailuihin kokonaisuutena.
- Kauden avaus oli hyvä kaiken kaikkiaan. Ensimmäisestä kilpailusta tiistaina jäi vähän hampaankoloon pojille ja eilen tuli sitten selvää parannusta sisuuntuneena. Koivuranta ja Ruuskanen pystyivät tekemään hyvät hypyt, samoin Sami Niemi ensimmäisellä kierroksella, mutta toisella kierroksella kilpailutilanne alkoi varmaan nuorta miestä painaa. Jarkko Määttä oli harjoituksissa meidän parhaita, mutta rupesi sitten samasta syystä kilpailussa yrittämään liikaa, kertasi Nikkola kilpailuista.
 
Mäkihypyn miesten Continental cup jatkuu Norjan Vikersundissa 10.-11.12.2010. Kilpailu käydään HS 117-mäessä. Finnjumping on nimennyt Vikersundin joukkueeseen seuraavat mäkihyppääjät: Anssi Koivuranta, Juha-Matti Ruuskanen, Jarkko Määttä ja Sami Niemi.
 
Naisten FIS Continental cupin seuraavat kilpailut järjestetään myös Vikersundissa, kilpailupäivät ovat 11.-12.12.201. Finnjumping on nimennyt kilpailuun Julia Kykkäsen.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle