Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen kumparelaskijat tähtäävät finaaliin Rukalla

 
Suomen kumparelaskijat tähtäävät finaaliin Rukalla

Suomen kumparemaajoukkue lähtee luottavaisin mielin maailmancupin avaukseen lauantaina Rukalla. Jokainen neljästä laskijasta tavoittelee paikkaa finaaliin eli 16 parhaan joukkoon.

– Kumpareikko on paras pitkään aikaan, ja sekä lasku että hypyt kulkevat. Nyt vain hiotaan pikkujuttuja kuntoon, jotta ollaan valmiina viikonloppuna, sanoo hallitseva Suomen mestari Juuso Lahtela.

Vuosi sitten kauden avauksessa Suomulla suomalaisista korkeimmalle ylsi Jussi Penttala. Tuolloin Penttala sijoittui 14:nneksi, ja häneltä voi odottaa hyviä laskuja myös tällä kertaa. Viime viikonlopun FIS-kisa Rukalla jäi Penttalalta väliin kaatumisesta johtuvien pienten vaivojen takia, mutta nyt hän on jälleen kunnossa.

– Fiilis on kaikin puolin kohdallaan. Joukkueessa jätkät tsemppaavat toisiaan niin kuin pitääkin, kertoo Penttala.

Ville Miettunen väläytti osaamistaan Rukan FIS-kilpailussa ollen kuudes. Silloin häneltä irtosi mallikas korkkiseiska, ja harjoitusten perusteella myös korkkitonni on hallussa. Miettunen ei kuitenkaan halua vielä paljastaa, kuuluuko tonni ohjelmaan lauantaina:

– Se nähdään sitten, hän sanoo arvoituksellinen virne kasvoillaan.

Viime kaudella paras suomalainen kumparelaskun maailmancupissa oli Arttu Kiramo tullen loppupisteissä 21:nneksi. Vancouverin olympialaisissa tilastoihin merkittiin 16. sija. Kiramo lähtee uuteen kauteen ilman kokonaistavoitetta, kilpailu kerrallaan.

– Tähtäimessä ovat ensisijaisesti onnistuneet laskut, sijoitukset tulevat niiden myötä. Tärkeintä on nostaa kokoa ajan omaa tasoa ja tuoda uusia temppuja laskuihin.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle