Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Berruto jättää lentopallomaajoukkueen

Veikkausvinkit

 
Berruto jättää lentopallomaajoukkueen

Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta viimeiset kuusi kautta valmentanut italialainen päävalmentaja Mauro Berruto jättää tehtävänsä.

Berruto käytti optionsa katkaista sopimuksen päävalmentajan tehtävästä perjantaina 10.12.2010. Suomen Lentopalloliiton ja Berruton välinen sopimus mahdollisti molemminpuolisen irtisanomisen juuri tähän päivään mennessä.

ASIAT ovat edenneet viimeisen vajaan kahden viikon aikana nopeasti. Berrutoa on tänä aikana vahvasti liitetty Italian miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Tieto asiasta on ollut myös Suomen Lentopalloliitolla.

Syksyllä Berruton käydessä viimeksi Suomessa ei mitään neuvotteluja ollut käynnissä eikä esillä ollut muita vaihtoehtoja kuin jatkaa Suomen miesten päävalmentajana.

LENTOPALLOLIITON puheenjohtaja ylijohtaja Rauno Saari on pahoillaan yhteistyön katkeamisesta, mutta kiittää italialaista paljosta.

- Mauro Berruton aika päävalmentajana on ollut maajoukkueellemme todellista kulta-aikaa. Maajoukkue on mennyt urheilullisesti eteenpäin ja Mauro on luonut maajoukkueen valmennukseen, sitoutumiseen ja ammattimaisuuteen aivan uuden tason.

Saaren mukaan miesten lentopallomaajoukkueeseen on pystytty Berruton aikana resursoimaan aiempaa enemmän ja kansainvälinen menestys on nostettu myös Lentopalloliiton strategiassa tärkeään rooliin. Olympiakomitean ja Opetusministeriön tuen myötä resursseja on pystytty nostamaan kansainvälisen menestyksen vaatimalle tasolle.

- Uuden päävalmentajan etsiminen on aloitettu välittömästi. Haluamme luonnollisesti varmistaa maajoukkueemme menestyksen jatkossakin, Saari kertoo.

SUOMEN LENTOPALLOLIITTO haluaa sydämellisesti kiittää Berrutoa kuuden kauden menestyksekkäästä pestistä.

- Kiitän lämpimästi Mauro Berrutoa hänen tekemästään erinomaisesta työstä Suomen lentopallon kehittämiseksi ja toivotan koko suomalaisen lentopalloperheen puolesta hänelle onnea uusiin haasteisiin, Lentopalloliiton puheenjohtaja Saari toteaa.

BERRUTO aloitti Suomen maajoukkueen valmentamisen 2005 ja ehti valmentaa maajoukkuetta kuuden kauden ajan. Aikaan sisältyi kahdet EM-kisat (2005, 2009), viisi maailmanliigaa (2006-2010) sekä yksi Euroopan liiga (2005).

Maajoukkue pelasi Berruton valmennuksessa 126 ottelua, joista voittoja tuli 62 ja tappioita 64. Lähes puolet Berruton aikakauden otteluista pelattiin maailmanliigassa, jossa saalis oli viiden kauden aikana maailman huippumaita vastaan 26 voittoa ja 34 tappiota.

Berruto valittiin vuoden valmentajaksi Suomessa 2007 ja samassa äänestyksessä hän sijoittui 2009 toiseksi.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle