Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

AJ Kemppainen mainiossa vedossa Copper Mountainin halfpipessa

 
AJ Kemppainen mainiossa vedossa Copper Mountainin halfpipessa

Antti-Jussi Kemppainen laski hienosti viidenneksi U.S. Halfpipe Grand Prix'ssa Yhdysvalloissa. Perjantaina Copper Mountainissa Coloradossa pidetystä finaalista muodostui kovatasoinen. Tuulessa ja lumisateessa läpiviedyn kilpailun ykkössijan nappasi Kanadan Justin Dorey. Toiseksi tuli hänen maanmiehensä Mike Riddle ja kolmanneksi Yhdysvaltain Simon Dumont.

Kemppaisen molemmat laskut olivat rentoja ja vaivattoman näköisiä suorituksia. Temppuihin tuli kunnolla ilmaa alle, ja alastulot sujuivat mallikkaasti.

– Sain pidettyä vauhtia yllä huonossa kelissä paremmin kuin muut, mutta teknisyys ei riittänyt podiumille. Sellaista leppoisaa kruisimista ja hyviä gräbejä, AJ sanoi kisan jälkeen.

Ensimmäisen laskun jälkeen Kemppainen oli neljäntenä. Vaikka loppupisteissä tuli pykälän verran pudotusta, AJ oli kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen.

– Tämä oli vasta kauden ensimmäinen kilpailu, enkä odottanut siltä paljoa. Halusin vain saada hyvän fiiliksen päälle, mikä myös onnistui.

Freestylehiihto oli nyt ensimmäistä kertaa ohjelmassa U.S. Halfpipe Grand Prix'ssa, joka tunnetaan perinteisesti lumilautailusta. Kemppaisen mielestä suksilaskijoiden mukaan ottaminen on selvä merkki arvostuksen noususta.

– Paljon respectiä Jenkkien lumilautaliitolle siitä, että suksipaippi oli tänään Grand Prix'ssä. Hienoa päästä isoon tapahtumaan, johon osallistuvat X Gamesista ja MM-kisoista tutut huiput.

Suomen freestylehiihtomaajoukkueeseen kuuluvan Kemppaisen kausi jatkuu Coloradossa ensi viikonloppuna. Silloin vuorossa on Dew Tourin ensimmäinen etappi Breckenridgessä, missä AJ jahtaa menestystä slopestylessä ja superpipessä.

– Takataskusta löytyy vielä muutama entistä teknisempi trikki, joiden avulla voi kiivetä podiumille. Olen jo tehnyt harjoituksissa pari tuplaflippiä paippiin. Tuohon päälle back-to-back korkkitonnit, niin eiköhän se siitä, Kemppainen toteaa tulevista haasteista.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle