Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poutiainen toinen St. Moritzissa, Palander pisteille Val d´Isèressä

 
Poutiainen toinen St. Moritzissa, Palander pisteille Val d´Isèressä

Tanja Poutiainen oli päivän suomalaisnimi alppihiihdon maailmancupissa. Poutiainen sijoittui Sveitsin St. Moritzissa lasketussa suurpujottelussa toiseksi häviten Ranskan Tessa Worleylle ainoastaan yhden sadasosan.

Kalle Palander puolestaan nappasi maailmancupin ensimmäiset pujottelupisteensä tälle kaudelle Val d'Isèressä Ranskassa. Hän tuli 23:nneksi epäonnistuttuaan toisella kierroksella.

Neljäntenä St. Moritzin rinteeseen päässyt Tanja Poutiainen lähti hurjalla vauhdilla avauslaskuun, ja alun väliaika lupaili hyvää. Radan keskivaiheilla Poutiainen menetti joitakin kymmenyksiä, mutta hän pystyi parantamaan loppua kohden.

– Se oli rauhallinen ja helppo suoritus. Koko ajan tuntui hyvältä, Poutiainen kertoi.

Ensimmäisen laskun jälkeen Poutiainen oli kolmantena yhdessä Slovenian Tina Mazen kanssa. Kaksikko jäi kisaa johtaneen Viktoria Rebensburgin kärkiajasta 0,47 sekuntia.

Toista kierrosta jouduttiin lykkäämään kovan tuulen vuoksi tunnilla. Odottelu palkittiin, sillä puhuri tyyntyi kuin tyyntyikin, ja kisa saatiin vietyä loppuun kunnialla. Poutiainen teki toisessa laskussaan yhden virheen, joka maksoi tänään voiton.

– Kummun ylitys meni vähän liian suoralla linjalla. Heti startin jälkeen lumi hieman pöllysi sivutuulen takia, mikä ei juuri haitannut. Oikeastaan päinvastoin, se lisäsi sopivasti kiukkua, Poutiainen sanoi nauraen eikä harmitellut korkeimman korokkeen karkaamista:

– Tällaista urheilu välillä on. Kyllä kakkossijaan pitää olla tyytyväinen.

Tuloslistoissa Poutiaisen ja ykköseksi kirineen Tessa Worleyn väliin mahtui siis vaivainen sadasosa. Kolmanneksi ylsi Tina Maze, kun Viktoria Rebensburg romahti kärjestä kymmenenneksi.

Lähtönumerolla 58 startannut Sanni Leinonen teki St. Moritzissa tasapainoisen laskun. Poutiaisen tapaan hän tuli vahvasti radan alun ja lopun. Keskiosassa Leinosen vauhti hieman hiipui, ja pitkälti tästä syystä toiselle kierrokselle pääsy jäi parin kymmenyksen päähän (sijoitus 35:s).

– Harmittaa, kun oli noin pienestä kiinni. Otin turhankin varovaisesti keskivaiheen kummuissa, koska huomasin edeltävillä laskijoilla olevan ongelmia niissä. Ei näköjään pitäisi katsella toisten suorituksia, Leinonen kertasi.

Palander 23:s Val d'Isèren pujottelussa

Tämän kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä eilen saalistanut Kalle Palander säntäsi Val d'Isèren pujotteluun numerolla 39. Liukkaan alun jälkeen Palanderilla oli vaikeuksia rytmin kanssa, kun sukset karkailivat laskulinjalta. Suoritus oikeutti 28:nteen sijaan ensimmäisellä kierroksella, eroa nopeimpaan eli Italian Manfred Mölggiin kertyi 2,09 sekuntia.

– Rata on sellainen, että se ei anna virheitä yhtään anteeksi. Mutta heti maalissa selvisi, että ei pujottelun kärki ole minnekään meikäläiseltä karannut, Palander kertoi.

Palander ampaisi toiselle kierrokselle sisuuntuneena. Kova rypistys kuitenkin kostautui, kun sukset lipesivät pahasti. Palander kävi lähellä ulosajoa, ja vauhdin hyydyttyä hän joutui kapuamaan takaisin portin tasalle. Sitkeä Palander sinnitteli maaliin jääden 23:nneksi miltei seitsemän sekunnin erolla kärkeen nähden.

– Sikäli harmittaa, että perusvedolla olisi ollut mahdollisuudet kympin paikkeille. Onneksi napsahti sentään muutama maailmancupin piste plakkariin, sanoi Palander.

Val d'Isèren pujottelun voittoon laski Itävallan Marcel Hirscher. Maanmies Benjamin Raich tuli toiseksi ja Ranskan Steve Missillier hurjan jälkimmäisen laskunsa ansiosta kolmanneksi. Missillier oli ensimmäisellä kierroksella vasta 25:nneksi nopein.

Marcus Sandell pääsi matkaan 73:ntena laskijana, jolloin rinne oli jo pahasti kulunut. Sandell teki minkä kykeni, mutta puserrus päättyi ulosajoon.

– On se vaikeaa näillä lähtönumeroilla, kun pitää vetää hirveällä riskillä. Hyvää taistelua kaikesta huolimatta, Sandell analysoi.

Suomalaisnaiset ovat tositoimissa maailmancupissa seuraavan kerran 21. päivä joulukuuta Courchevelin pujottelussa Ranskassa. Suomen miehet kilpailevat suurpujottelussa Italian Alta Badiassa 19. joulukuuta.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle