Hautamäki kolmas ja Larinto viides Engelbergissä

Matti Hautamäki ja Ville Larinto onnistuivat jälleen mainiosti mäkihypyn maailmancupissa Sveitsin Engelbergissä. Hautamäki hyppäsi kolmanneksi ja Larinto nousi kilpailun pisimmän hypyn myötä ensimmäisen kierroksen 14. sijalta viidenneksi.

Matti Hautamäki kirkasti eilisen neljännen sijansa Engelbergissä hyppäämällä tänään palkintopallille. Kolmas sija irtosi kahdella 135 metrin loikalla. Paras oli jo neljännen peräkkäisen osakilpailuvoiton napannut Itävallan Thomas Morgenstern (135/135,5 metriä) ja toiseksi hyppäsi ensimmäisen kierroksen jälkeen piikkipaikkaa pitänyt Puolan Adam Malysz (137/135). Erot kärkikolmikossa olivat pienet. Hautamäki jäi Morgensternista vain 6,2 ja Malyszista 2,2 pistettä.

”Totta kai olen tyytyväinen. Eilen oli lähellä ja nyt taas pallille. Hyvä fiilis. Helpottaa koko ajan”, kertoi Hautamäki, joka viihtyy omien sanojensa mukaan Engelbergin mäessä paremmin kuin Euroopan uusimmissa mäissä, vaikkei mäki olekaan suosikkien listalla. ”Ei mitään erityistä innostusta. Toki joskus on tullut hypättyä täällä hyvin, mutta toisaalta myös todella huonosti.”

”Yritetään pitää hyvä vire päällä. Nälkä kasvaa, kun menestystä tulee. On käynyt mielessä, josko tuon Morgin voisi joskus syrjäyttää ykkössijalta”, vastasi Hautamäki kysymykseen kirkastuuko sijoitus Engelbergissä huomennakin.

Ville Larinto ei pystynyt vastaamaan kärkimiesten suorituksiin ensimmäisellä kierroksella. 129,5 metrin hyppy riitti vasta 14. sijaan, mutta toisen kierroksen komea 140-metrinen nosti lahtelaisen lopputuloksissa peräti viidenneksi. Larinnon toinen hyppy oli koko kilpailun pisin.

”Upea päivä: palkintopallisija, viides sija ja kisan pisin hyppy. Hyvää hyppäämistä näiltä pojilta ja sijat kolme ja neljä maailmancupissa ovat loistavat”, iloitsi päävalmentaja Pekka Niemelä.

”Matti oli taas vakuuttava ja Villelle täysi kymppi mielenhallinnasta. Mäen profiili ei auennut heti, mutta potentiaali näkyi tänään toisessa hypyssä. Nuori mies käsitteli tilanteen hienosti”, kiitteli Niemelä.

Mukana kilpailussa olivat myös Janne Ahonen ja Olli Muotka, jotka kuitenkin karsiutuivat niukasti toiselta kierrokselta ja maailmancupin pisteiltä. Muotka oli 32:s ja Ahonen 34:s.

”Muotka oli tosi lähellä toista kierrosta. Toivottavasti pistetili aukeaa huomenna. Ahosen hypyissä 50 prosenttia tehoista lähtee väärään suuntaan, mutta ylämäen laskuasento ja harjoitushypyt kotona ovat olleet hyviä. Yksi tai kaksi onnistumista tarvitaan keulalla kilpailutilanteessa. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä päivä ja kauden mittaan saadaan varmasti oikein iskukykyinen joukkue kasaan”, pohti Niemelä.

Mäkimiehet hyppäävät vielä huomenna yhden kilpailun Engelbergissä ennen joulutaukoa. MTV3 näyttää kilpailun suorana kello 14.40 alkaen.