Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaismiehet eivät onnistuneet Alta Badian suurpujottelussa

 
Suomalaismiehet eivät onnistuneet Alta Badian suurpujottelussa

Kalle Palander ja Marcus Sandell jäivät kärjen vauhdista Alta Badian vaikeassa rinteessä sunnuntaina. Kummankin kohtalona oli pudota toiselta kierrokselta.

Ykköseksi laski jälleen kerran Yhdysvaltain Ted Ligety, joka on voittanut kaikki kolme suurpujottelua tämän kauden maailmancupissa. Ranskan Cyprien Richard tuli toiseksi ja hänen maanmiehensä Thomas Fanara kolmanneksi. Fanaralle tämä oli ensimmäinen palkintopallisijoitus maailmancupin kilpailuissa.

Palander on voittanut Alta Badian suurpujottelun urallaan kolmesti, mutta tänään tie nousi pystyyn ensimmäisen kierroksen jälkeen. Palander (lähtönumero 26) hävisi kierroksen nopeimmalle, Cyprien Richardille lähes kolme ja puoli sekuntia, mikä oikeutti 34. sijaan.

– Kunto ei yksinkertaisesti vielä tässä vaiheessa ole sillä mallilla, että pystyisin kamppailemaan kärkipaikoista, Palander sanoo.

Lähtönumerolla 38 startannut Marcus Sandell oli tekemässä aggressiivista ja hyvää laskua, kunnes suksen lipeäminen johti miltei ulosajoon.

– Sain vielä jotenkuten korjattua, mutta kun kantti nappasi yhtäkkiä tiukasti kiinni, se oli menoa. Yleensä viihdyn näissä jäisissä rinteissä, joten harmittaa todella paljon, Sandell kertoo.

Virheestään huolimatta Sandell pystyi jatkamaan maaliin saakka. Lopputuloksissa hänen nimensä löytyy sijan 57 kohdalta.

Maailmancupia kiertävillä Suomen miesalppihiihtäjillä on edessään parin viikon kilpailutauko. Seuraavan kerran Palander ja Sandell laskevat maailmancupissa Zagrebin pujottelussa 6. tammikuuta. Naiset osallistuvat vielä joulun alla Courchevelin pujotteluun Ranskassa ensi tiistaina.

Marcus Sandell aloittaa uuden vuoden pujottelun osalta FIS-kilpailuista ennen Zagrebia. Niiden kautta hän pyrkii pienentämään lähtönumeroaan maailmancupissa.

– Ja mitä enemmän on startteja, sitä paremmin löytyy laskutuntuma, Sandell sanoo.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle