Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hautamäki kipusi kuudenneksi – itävaltalaiset kaksoisvoittoon

 
Hautamäki kipusi kuudenneksi – itävaltalaiset kaksoisvoittoon

Matti Hautamäki oli jälleen paras suomalainen mäkihypyn maailmancupissa Engelbergissä. Hautamäki nousi hyvän toisen kierroksen hyppynsä ansiosta kuudenneksi ensimmäisen kierroksen 23. sijalta. Myös Ville Larinto, Janne Ahonen ja Olli Muotka hyppäsivät maailmancupin pisteille.

Kaikki neljä suomalaishyppääjää ponkaisivat maailmancupin pisteille ennen joulutaukoa Sveitsin Engelbergissä. Matti Hautamäen ja Ville Larinnon osalta kilpailu ei näyttänyt valoisalta ensimmäisen kierroksen jälkeen. Hautamäki jäi 118 ja Larinto 116,5 metriin ja molemmat selvisivät vain juuri ja juuri mukaan toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella hyppy kuitenkin kulki alkukauden tapaan: Larinto nousi 14:nneksi 132,5 metrin hypyllään ja Hautamäen 134-metrinen riitti lopulta peräti kuudenteen sijaan, joka oli päivän paras suomalaissuoritus.

Vaikka tulosliuska näytti ensimmäisen kierroksen vaihtelevien tuuliolojen jälkeen perin yllättävältä, keikkuivat palkintopallilla lopulta tutut nimet. Itävaltalaiset olivat jälleen vahvoilla, kun Andreas Koflerin (127 ja 135 metriä) onnistui katkaista maamiehensä Thomas Morgensternin (124,5/134) voittoputki. Kolmanneksi nousi toisella kierroksella kilpailun pisimmästä hypystä vastannut Puolan Adam Malysz (119,5/137).

”Olosuhteet hallitsivat valitettavasti tänään ja pilasivat mahdollisuudet taistella voitosta. Tuulikompensaatiosysteemi ei toiminut, koska vaihteluväli oli asetettu liian suureksi. Matti ja Ville joutuivat hyppäämään 3,5 metrin takatuuleen ja jotkut pääsivät hyppäämään kahden metrin vastaisiin”, harmitteli päävalmentaja Pekka Niemelä, joka oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa panokseen.

”Toisella kierroksella voimasuhteet tulivat esiin. Uskomaton nousu Matilta ja Villeltä myös. Matin hypyt olivat TOP4- ja Villen TOP6-tasoa. Olen tyytyväinen, etteivät pojat häkeltyneet ensimmäisen kierroksen jälkeen”, sanoi Niemelä.

Muista suomalaisista Janne Ahonen ylsi kauden parhaimpaansa maailmancupissa ollen lopulta 20:s. Olli Muotka oli puolestaan 24:s ja saavutti näin ollen ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

Mäkimiehet suuntaavat Sveitsistä joulunviettoon. Maailmancup jatkuu Morgensternin ja Koflerin komennossa, mutta Hautamäki ja Larinto seuraavat sijoilla kolme ja neljä. Kiertue jatkuu perinteisesti Keski-Euroopan mäkiviikon merkeissä Saksan Oberstdorfissa, jossa hypätään 28.12. karsintakilpailu.

”Hyvillä mielin lähdetään joululomalle, asetelmat ovat mielenkiintoiset. Anssi Koivuranta on tehnyt upeaa työtä Continental cupissa ja hankki eilen lisäpaikan. Kotiin harjoittelemaan ja valmistautumaan kaikessa rauhassa. Myös Kalle Keiturin harjoittelu on sujunut hyvin kotona. Joukkue mäkiviikolle valitaan illalla, kun Continental cupin tulokset ovat valmiit. Ruuskasella on vielä pienet mahdollisuudet hankkia seitsemäs paikka”, kertoi Niemelä.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle