Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Upeat laskut siivittivät Poutiaisen pujottelucupin kärkeen

 
Upeat laskut siivittivät Poutiaisen pujottelucupin kärkeen

Tanja Poutiainen on laskenut toiseksi maailmancupin pujottelukilpailussa Ranskassa. Samalla hän nousi pujottelucupin johtoon juuri ennen joulutaukoa.

– Joo, kärkeen nouseminen tuli itsellekin vähän yllätyksenä. Kyllä näistä asemista kelpaa lähteä kotiin joulua viettämään, kertoi iloinen Poutiainen.

Voiton Courchevelissä vei Itävallan Marlies Schild, joka oli aivan omaa luokkaansa toisella kierroksella. Kolmanneksi kiri Slovenian Tina Maze.

Ennen tätä päivää Courchevelissä on laskettu maailmancupia viimeksi yli kolme vuosikymmentä sitten. Uusittuun rinteeseen seitsemäntenä ampaissut Tanja Poutiainen sai hurjan vauhdin päälle heti kättelyssä.

– Vaikka rata oli suora, siitä oli saatu merkkauksella aika haastava. Tein mielestäni vahvan laskun, arvioi Poutiainen.

Hän oli ensimmäisen kierroksen nopein jättäen Schildin 11 sadasosan päähän. Kotiyleisön suosikki, Ranskan Nastasia Noens kiilasi kuuman ryhmän ulkopuolelta avauslaskujen kolmanneksi (+0,37).

Toisella kierroksella Schild laski lähes täydellisesti. Myös Poutiainen pujotteli komeasti, mutta itävaltalaisen haamusuoritus oli tällä kertaa liikaa. Eroa naisten välille jäi 78 sadasosaa.

– Ylhäälle asti ei kantautunut, kuinka kovaa Marlies oli mennyt – ja oikeastaan hyvä niin, koska on parasta keskittyä omaan tekemiseen, Poutiainen tuumi.

Kolmen osakilpailun jälkeen Tanja Poutiainen jakaa pujottelun maailmancupin kärkipaikan yhdessä Marlies Schildin kanssa. Kokonaiscupissa Poutiainen on neljäntenä.

Sanni Leinonen hyökkäsi tänään radalle 25:ntenä laskijana. Hän teki pienen virheen alkupään kepillä mutta sai nopeasti korjattua tilanteen. Radan keskivaiheilla sattui sitten herpaantuminen, josta Leinonen ei enää selvinnyt.

– Ulosajo oli lähellä. Pitäisi katsoa videolta, mitä siinä oikein tapahtui, huokasi pettynyt Leinonen.

Vaikka vauhti kävi nollissa, hän jatkoi maaliin saakka. Aikaeroa Poutiaiseen tuli lopulta yli 12 sekuntia, joten Leinosta ei nähty toisella kierroksella.

Suomen naisalppihiihtäjien kausi jatkuu lyhyen tauon jälkeen 28. joulukuuta. Tuolloin vuorossa on Semmeringin suurpujottelu Itävallassa.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle