Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Suomen maalilla pelannut Joni Ortio piti nollan.

Alle 20-vuotiaat jättivät Sveitsin nollille

 
Alle 20-vuotiaat jättivät Sveitsin nollille

Suomi - Sveitsi 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Suomi pelasi Buffalon MM-kisoissa toisen ottelunsa ja voitti siinä Sveitsin 4-0.

Suomen pistemiehet ottelussa olivat:
Joonas Nättinen (Toni Rajala, Jyrki Jokipakka)
Jaakko Turtiainen (Jyrki Jokipakka, Joonas Donskoi)
Teemu Pulkkinen (Erik Haula)
Julius Junttila (Henri Tuominen, Joonas Donskoi)

Nuoret Leijonat aloittivat ottelun erittäin vahvasti ja hallitsivat ensimmäisen erän kenttätapahtumia täysin. Maalipaikkoja oli ainakin viiteen maaliin, mutta vasta erän viimeisellä minuutilla maalinteossa onnistui Joonas Nättinen. Myös toista erää Suomi hallitsi, Sveitsi pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla yli minuutin, mutta ei saanut kunnollista maalintekopaikkaa aikaiseksi. Hyvin taistellun alivoiman jälkeen joukkueen peli sekosi hetkeksi eikä Suomi saanut kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi. Kolmas erä jälleen selkeästi Nuorten Leijonien hallintaa ja kahden tehdyn maalin jälkeen saatiin pelata vapautuneesti erän loppuun.

- Maalivahdin kannalta hieman kaksijakoinen ottelu. Laukauksia tuli melko vähän ja harvakseltaan, eikä kovin vaarallisia tekopaikkoja sveitsiläiset saaneet. Tietysti on hieno pelata nollapeli MM-kisoissa, kertoi fiiliksistään maalivahti Joni Ortio.

- Nostan hattua pelaajille otteluun valmistautumisesta. Ei ollut helppo lähteä peliin, jossa ennakkoasetelmat hienon USA-pelin jälkeen olivat toisin päin eli tässä ottelussa me kuitenkin olimme suosikin asemassa. Joukkueelta erinomainen peli, toisen erän 5-3 alivoima osoitti joukkueen taistelumoraalin olevan korkea. Tämä oli jämäkkä esitys, tyly ja tiivis paketti kovaan paikkaan, kommentoi ottelua päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Valmistautuminen keskiviikon Saksa-otteluun alkoi välittömästi Sveitsi-voiton jälkeen. Hotellille syömään, palaveri, iltaruoka ja lepoa. Aamulla joukkue käy harjoittelemassa jäällä puolisen tuntia.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle