Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poutiainen pujotteli neljänneksi, Leinoselle kauden ensimmäiset MC-pisteet

 
Poutiainen pujotteli neljänneksi, Leinoselle kauden ensimmäiset MC-pisteet

Tanja Poutiainen sijoittui neljänneksi pujottelussa Itävallan Semmeringissä keskiviikkona. Sanni Leinonen puolestaan saalisti kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä 19. tilansa myötä. Iltakilpailun voittoon laski isäntämaan Marlies Schild ennen toiseksi kirinyttä Saksan Maria Rieschiä ja tämän maannaista Christina Geigeriä.

– Pisteitä hienompaa on se, että sain vedettyä ehjän kisan. Näköjään perusvarmoilla suorituksilla yltää 30 sakkiin, kertoi tyytyväinen Leinonen.

Lähtönumerolla 26 startannut Leinonen löysi sopivan vireen molempiin laskuihinsa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli sijalla 21, vajaat kolme sekuntia kilpailua johtanutta Schildiä perässä.

– Suurin tavoite tänään oli päästä maaliin. Välillä tuli pientä horjumista, ehkä juuri varovaisuuden takia. Mutta kyllä tämä joka tapauksessa antaa itseluottamusta tulevaisuutta varten.

Tanja Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen päätyttyä kolmantena. Hän ei kuitenkaan pystynyt tällä kertaa pitämään paikastaan kiinni:

– Kieltämättä kolmossijan karkaaminen vähän kismittää. Silti jäi hyvä fiilis, näissä iltakisoissa on ihan oma tunnelmansa.

Pujottelucupia yhdessä Schildin kanssa johtanut Poutiainen joutui luovuttamaan kärkipaikan yksin itävaltalaisen haltuun. Schildillä on nyt kasassa 300 pistettä, toisena majailevalla Poutiaisella 250.

– Ei tässä vaiheessa kannata liikaa laskeskella, vielä on paljon kisoja jäljellä, sanoi Poutiainen.

Ensi sunnuntaina pidettävän Münchenin paripujottelun hän jättää väliin, joten kyseisessä kaupunkikilpailussa ei nähdä yhtään suomalaista. Münchenissä jaettavat pisteet huomioidaan ainoastaan kokonaiscupissa; niitä ei lasketa mukaan pujottelucupiin. Tästä syystä osa huipuista vierastaa tapahtumaa.

– Kun ohjelma on tiukka, täytyy välillä priorisoida kilpailuja. Tärkeintä on pysyä terveenä koko pitkän kauden ajan, Poutiainen kertoi päätöksestään.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle