Alle 20-vuotiaat kaatoivat Saksan

Suomi - Saksa 5-1 (1-0, 3-0, 1-1)

Suomen Nuorten Leijonien maajoukkue pelasi Buffalon MM-kisoissa kolmannen ottelunsa ja voitti Saksan maalein 5-1.

Suomen pistemiehet olivat:
Joonas Nättinen (Tommi Kivistö, Toni Rajala)
Miikka Salomäki (Julius Junttila, Joonas Donskoi)
Joonas Donskoi (Julius Junttila)
Jesse Virtanen (Teemu Pulkkinen)
Erik Haula (Teemu Pulkkinen, Sami Vatanen)

Suomen maalissa Joni Ortio 28 torjuntaa, Saksan maalivahdit yhteensä 36 torjuntaa.

Selvästä maalierosta huolimatta Suomen peliesitys ei ollut sillä tasolla mitä kahdessa edellisessä ottelussa on nähty. Osasyynä on varmasti se että Nuoret Leijonat ovat pelanneet kolme peliä neljään päivään ja se näkyy sekä fyysisessä että henkisessä jaksamisessa.

Sekavan ensimmäisen erän jälkeen Suomi sai toisessa erässä pelin haltuun ja käytännössä ratkaisi ottelun tekemällä erässä kolme maalia. Henri Tuomisen loukkaantumisen myötä pelaavaan kokoonpanoon tullut Miikka Salomäki toi energiaa oululaiskentälliseen ja se tekikin
kaksi maalia.

Kolmas erä oli enemmänkin pelailua, mutta Saksa ei missään vaiheessa päässyt todelliseen takaa-ajoon.

- Tärkein asia tässä ottelussa oli voitto. Joukkue hoiti pakkovoiton kotiin ja positiivista oli viisi tehtyä maalia sekä Joni Ortion hyvä maalivahtipeli jälleen. Myös alivoimapeli ilahdutti. Joukkue on nyt selvittänyt kaksi "pakkovoittoa" hienosti maalierolla 9-1. Nyt kerätään energiaa perjantain Slovakia-peliin, kommentoi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Suomen jatkopaikka on lohkossa käytännössä selvä. Päätösottelussa Slovakiaa vastaan ei lohkovoitto ole omissa käsissä, USA:n pitäisi menettää
vähintään yksi piste kahdessa viimeisessä ottelussaan.