Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Upea toinen lasku nosti Poutiaisen neljänneksi

 
Upea toinen lasku nosti Poutiaisen neljänneksi

Tanja Poutiainen kiipesi mainion jälkimmäisen laskunsa ansiosta neljänneksi maailmancupin pujottelussa Kroatiassa. Sanni Leinosen tasaisen varma työskentely palkittiin 20. sijalla. Itävallan Marlies Schild valloitti Zagrebin pujottelun kolmatta kertaa urallaan.

Tiistain kilpailu avattiin sakeassa sumussa, mutta kärkinimien tultua alas usva alkoi vähitellen hälvetä. Toisella kierroksella näkyvyys oli jo varsin hyvä, kiitos illan pimenemisen ja keinovalojen.

Münchenin kaupunkikilpailun viime sunnuntaina väliin jättänyt Poutiainen lähti Zagrebin pujotteluun sopivasti levänneenä ja harjoitelleena. Tunnelmaa kohottivat mukavat muistot menneisyydestä (voitot vuosilta 2005 ja 2008).

– Yleisö täällä oli tuttuun tapaan mahtava. Sumu haittasi jonkin verran, mutta sopeudun yleensä melko helposti vaikeisiin oloihin, kertoi Poutiainen.

Ensimmäisen kierroksen päätyttyä Poutiaisen nimi oli tuloksissa seitsemäntenä. Palkintopalli häämötti reilun puolen sekunnin päässä.

– Rata oli kauden toistaiseksi pisin, joten tiesin, että siinä otetaan isojakin eroja kiinni. Tosissani tähtäsin kolmen sakkiin.

Rypistys tuotti toisen kierroksen nopeimman laskun, joka siivitti Poutiaisen neljännelle tilalle. Eroa kolmanteen, Italian Manuela Mölggiin jäi 17 sadasosaa.

Sanni Leinonen oli ensimmäisten laskujen jälkeen sijalla 17. Hän oli kärkiaikaa vajaat kaksi ja puoli sekuntia hitaampi. Toiseen suoritukseen Leinonen lähti hieman varmistellen.

– Täytyy myöntää, että vähän tuli himmailtua. Se oli ehkä 70-prosenttinen lasku – mutta sijoitus ei ollutkaan päivän tärkein tavoite vaan pisteet, sanoi Leinonen.

Alkukaudella vaivannut alavire näyttäisi olevan historiaa, sillä Leinonen (20:s) otti nyt maailmancupin pujottelusta pisteitä toista kertaa peräkkäin.

Marlies Schild osoitti jälleen nopeutensa – sekä sumussa että iltavalaistuksessa. Hän johti kisaa alusta loppuun laskien ykköseksi 75 sadasosan erolla ennen Saksan Maria Rieschiä.

Schild kahmaisi Zagrebista naisten maailmancupin suurimman voittopotin, 42 000 euroa. Rahan ja tavallisten palkintoseremonioiden lisäksi hän sai nauttia kruunajaisista kroatialaiseen tapaan: Schildistä tehtiin Snow Queen, minkä merkiksi hänen päähänsä painettiin kristallikruunu ja harteille heitettiin viitta.

Torstaina Zagrebissa lasketaan miesten pujottelu. Suomalaisista mukana ovat Kalle Palander ja Victor Malmström, joista jälkimmäiselle kyse on ensimmäisestä maailmancupin startista sitten marraskuisen pujottelun Levillä.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Sanni Leinonen

Tiedot

Victor Malmström

Tiedot

Kalle Palander

Tiedot

Tanja Poutiainen

Tiedot